Langeler niet in gesprek met Heerenveen

| 27-12-2011

De naam van Art Langeler wordt steeds nadrukkelijker gelinkt aan die van eredivisieclub SC Heerenveen. De Zwolse oefenmeester heeft zich met FC Zwolle voor het tweede jaar op rij halverwege het seizoen opgeworpen als dé titelfavoriet. “Je zult ons alleen nooit horen zeggen dat we zomaar even kampioen worden”, vertelt Langeler in gesprek met VI. “Gaat er nog wat gebeuren in de transferperiode? Blijven we fit en hoe spelen we na de winter?” Feit is in ieder geval dat de prestaties opvallen bij eredivisieclubs.

© Jupilerleague.nl

Langeler werd onlangs, mede dankzij een perfecte serie van negen overwinningen, tot beste trainer van de tweede periode in de Jupiler League verkozen en lijkt met FC Zwolle hard op weg naar de eredivisie. En lukt dat niet, dan wacht wellicht een klus in Heerenveen. “Nee, ik heb niets uit Heerenveen gehoord,” benadrukt de 41-jarige coach, “maar dat is ook meteen mijn standaardantwoord. Als ik wel iets had gehoord, zou ik dat nu ook niet ventileren. Dat je naam wordt genoemd is natuurlijk positief. Het gaat heel goed, dus is het logisch dat er latent wat belangstelling komt. Toch zit ik hier hartstikke goed. FC Zwolle is een fantastische club om voor te werken.”

De succesvolle hoofdtrainer sluit echter niet uit dat hij komend seizoen niet meer voor FC Zwolle werkzaam is. “Mochten we dit seizoen niet promoveren, dan moeten we nog maar eens gaan kijken of het zinvol is het nóg een jaar te proberen. Als alle partijen daar ‘ja’ op zeggen, dan doen we dat. Bij promotie is het simpel, want ik wil niks liever dan met Zwolle de eredivisie in. Als er onderweg iets langskomt wat zó interessant of lucratief is, dan moeten we erover in gesprek. Maar op dit moment is dat niet aan de orde.”

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws