Langejans aast op dubbel in Scheveningen

| 20-07-2017

Nog nooit eerder was het aandeel Zwolle tijdens een finaleweekend van het beachsoccerseizoen zo groot. Zaterdag is het in Scheveningen eerst de beurt aan HTC JO11, HTC JO9, Beachkids Stadshagen en de vrouwen van HTC, waarna een dag later Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) in actie komt. Trainer Folkher Langejans maakt kans op twee nationale titels.

© Annet van Raalten

Langejans is in Zwolle al jarenlang actief als trainer van PBSZ, maar heeft inmiddels ook een bijbaantje. De coach klust bij rond Beachkids Stadshagen, een vriendenploeg van jongetjes die normaliter voetballen in het shirt van CSV ’28. Langejans is trainer van de Zwolse talenten, die zaterdag strijden om het landskampioenschap. “Mijn zoontje doet mee, dus zodoende. Als het een beetje meezit, komt Zwolle met vier schalen thuis. De vrouwen van HTC, HTC JO11, PBSZ en dus HTC JO9 of de Beachkids Stadshagen”, vertelt Langejans, die voor het komende weekend maar een overnachting heeft geboekt. Hij speelt namelijk op zaterdag met de boys uit Stadshagen en komt een dag later in actie met PBSZ. Het hele gezin gaat mee.

De wedstrijden met PBSZ vormen het hoofdprogramma van het komende weekend. De Zwolse strandvoetballers zijn allang blij dat ze in actie komen in Scheveningen, want dat houdt in dat ze ook volgend seizoen in de eredivisie spelen. “Dat was ons doel en dat hebben we gehaald. Maar natuurlijk gaan we er zondag vol voor. Het is ook mogelijk, want van Rotterdam en Betuws hebben we al gewonnen”, zegt Langejans, die nog niet scherp heeft wie er zondag inzetbaar zijn. Aanvoerder Michael Wolf is in ieder geval niet inzetbaar (vakantie) en ook Stefan Meijerink is er mogelijk niet. Anne Nijland, Django van der Landen, Marco ten Klooster en Bas Bouwhuis kampen met kleine pijntjes. “Ik hoop dat zij er gewoon zijn”, aldus Langejans.

© Annet van Raalten

Om een kans te maken op het landskampioenschap moet PBSZ zondag in de halve finale afrekenen met BS Egmond. Die ploeg bleek eerder dit seizoen al te sterk en dus kan PBSZ aan de bak. “Het is een lastig te bespelen ploeg, maar ik heb het plannetje al klaar. Van Rotterdam en Betuws, de andere halve finalisten, hebben we al eens gewonnen, dus het kan zeker”, stelt Langejans. PBSZ speelt zondag om 12.30 uur de halve finale tegen Egmond. Mocht die partij een zege opleveren, dan wacht om 15.00 uur de finale.

Voetbal, HTC, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws