Landstede wint Amsterdams gevecht

| 13-01-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdag ook haar tweede competitiewedstrijd van 2018 gewonnen. Op bezoek bij Apollo Amsterdam doorbreekt de ploeg van coach Herman van den Belt de negatieve uittendens. In een fysieke wedstrijd is een 0-15 run in het slotkwart beslissend. De Zwollenaren zegevieren met 76-84.

© Ivonne de Bruin

Beide ploegen zijn incompleet. Bij Apollo ontbreekt Mack Bruining, die waarschijnlijk een enkelband heeft gescheurd, en is de teruggekeerde Aron Royé nog niet present. Aan Zwolse zijde blijft Olaf Schaftenaar langs de kant. Goed te onderscheiden valt het niet in de Apollohal, want het licht is op z’n minst gezegd gedimd. In de eerste minuten geven de Amsterdammers direct een waarschuwing af. Akeel Eduardo schiet onder een luid ‘hoppa’ direct een driepunter binnen. De ‘hoppa’s’ blijven komen als ook Max van Schaik, Berend Weijs, Dimeo van der Horst en Jesse Markusse van ver treffen.

De Zwolse punten komen juist van de lange mannen Franko House en Noah Dahlman. Dat is tegen de verwachting in, want een Amsterdamse dominantie vanwege het lengteoverwicht werd verwacht. Apollo speelt agressief, wat blijkt uit een oerkreet van Van der Horst als hij een assist geeft op Weijs die hard dunkt. The Hammers slikken en dienen een achterstand weg te werken. Via 14-6 vechten de Zwollenaren zich, mede door een driepunter van Jordan Gregory, terug tot 16-15. Dan krijgt Berend Weijs het op zijn heupen en hij zorgt zelfstandig voor 23-15, waarna Ralf de Pagter - niet voor het laatst - in de buzzer tegen scoort: 23-17.

© Ivonne de Bruin

Weijs vergroot de voorsprong en Max van Schaik schiet nog een driepunter binnen, maar langzaam komt Landstede Basketbal nabij en langszij. Noah Dahlman opereert slim onder de borden en ontwijkt klapwiekende handen van Weijs en Van Schaik. Het is Franko House die een krachtige drive bekroont met een geslaagde bonus vrijeworp voor 34-35. Het is stuivertje wisselen tot de rust. Apollo scoort van afstand, terwijl House en Dahlman zorgen voor de minimale voorsprong bij rust: 44-45.

Nigel van Oostrum moet het allemaal vanaf de kant aanzien, want zijn vinger schoot vroeg in de wedstrijd uit de kom. Hij knarst wat harder als ineens ook Rens van Ravensteijn twee driepunters binnenschiet. De Amsterdammers hebben een goede rust gehad en zijn fel. Max van Schaik ramt de bal uit de handen van Mike Schilder en dunkt snoeihard af. Het wordt 58-49. Weer tonen de Zwollenaren veerkracht. Een driepunter van Jordan Gregory, een score plus bonus van een spijkerhard werkende Ralf de Pagter en een fraai hookshot van Noah Dalman zorgen voor 58-57. Van Ravensteijn ramt zijn derde driepunter van het kwart door de ring, maar het is een buzzer-driepunter van De Pagter die de schade beperkt tot 64-62.

© Ivonne de Bruin

In het slotkwart lukt het uiteindelijk aan Zwolse zijde. Pas op 3.41 van het einde is het Van Ravensteijn die als eerste voor de thuisploeg scoort. Dat leidt tot een 8-0 run, maar het gat is te groot geworden. De lange Zwollenaren House, Dahlman en De Pagter en drie vrijeworpen van Mike Schilder zorgen voor een 0-15 run. Tot enthousiasme van de Zwolse aanhang. Bij 73-77 is het Franko House die op karakter en kracht een bal binnen frummelt en ook de bonus verzilvert. De fletse Sherron Dorsey-Walker pakt een steal en dunkt op de break Landstede Basketbal naar een veilige 73-82 voorsprong. De resterende anderhalve minuut wordt plichtmatig uitgespeeld. Apollo kan geen vuist meer maken en The Hammers reageren opgelucht als na drie opeenvolgende uitnederlagen de winst kan worden bijgeschreven.

Punten:
Noah Dahlman en Franko House 24; Jordan Gregory 14; Ralf de Pagter 13; Mike Schilder 4; Sherron Dorsey-Walker 3; Freek Vos 2.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws