Landstede weer drie ‘partnerclubs’ rijker

| 20-11-2018

Landstede Basketbal heeft opnieuw drie ‘partnerclubs’ aan zich gebonden. In navolging van ZAC (Zwolle), Risne Stars (Rijssen) en The Valley Bucketeers (Nijverdal) zijn nu ook Lay Back (Kampen), Twente Buzzerds (Hengelo) en BV Ceres (Emmeloord) een samenwerking aangegaan met de Zwolse eredivisieclub.

© André Rump

Door Landstede Basketbal en de partnerclubs wordt er op drie verschillende vlakken samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied. Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse eredivisieclub per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken.

Landstede Basketbal wil graag kennis delen met de partnerclubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten. Ralf de Pagter heeft namens Landstede Basketbal met de drie nieuwe partnerclubs prettige gespreken gevoerd en met elke vereniging zijn afspraken op maat gemaakt. Zo staat bijvoorbeeld het aspect Fair Play bij Lay Back Kampen hoog in het vaandel, dus dit thema is ook expliciet opgenomen in de overeenkomst. Landstede Basketbal gaat de club ondersteunen in het streven naar Fair Play in het basketbal.

Voor Twente Buzzerds en BV Ceres is het opleiden van jeugd een belangrijk item en daar draagt Landstede Basketbal graag een steentje aan bij. De Zwolse eredivisieclub weet hoe belangrijk de jeugd is en in dat kader is Jerom Oude Aarninkhof een mooi voorbeeld. De speler van Landstede Basketbal begon zijn basketbalcarrière immers bij Twente Buzzerds in Hengelo. In de overeenkomst met BV Ceres is verder nog de nadruk gelegd op het promoten van de basketbalsport op basisscholen. “We kijken uit naar een prettige samenwerking en komen snel langs bij de verenigingen”, aldus Ralf de Pagter.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Landstede Basketbal hoopt dat er in de komende periode meer partnerclubs uit de regio zich aansluiten bij ZAC, Risne Stars, The Valley Bucketeers, Lay Back, Twente Buzzerds en BV Ceres. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Ralf de Pagter via r.depagterno@spmlandstedebasketbal.nl of Brian ten Bosch via b.tenboschno@spmlandstedebasketbal.nl.

Basketbal, Landstede Hammers, Ralf de Pagter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws