Landstede Volleybal zet zegereeks voort

| 26-11-2014

“Ik heb in de derde set de mooiste rally van het seizoen gezien, dus met de motivatie zit het wel goed.” Dat stelt Thijs van Noorden na afloop van de overtuigende 3-0 (25-22, 25-18 en 25-15) zege van Landstede Volleybal op Rivo Rijssen. De assistent-coach van de Zwollenaren kreeg woensdag de vraag hoe hij de spelers in derde set, die vrij eenvoudig werd gewonnen, bij de les hield. “Ik heb niet heel veel hoeven doen, want die jongens zijn gretig genoeg. Dat zag je ook bij dat prachtige punt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In die geweldige rally was er een hoofdrol weggelegd voor spelverdeler Frank Lubberts. Hij wist allereerst een bal knap met de voet te redden en kwam vervolgens nog drie of vier keer op cruciale momenten aan de bal. Uiteindelijk werd de lange rally beëindigd met een harde klap van Wouter ter Maat. De Rijssenaar in Zwolse dienst zette daarmee Landstede Volleybal in de derde set op een 5-1 voorsprong. In de fase daarna maakte de thuisploeg snel korte metten met de formatie uit Rijssen. Via 12-2 en 19-10 werd de derde set met 25-15 binnen gehaald. Tot grote tevredenheid van Thijs van Noorden, die woensdagavond fungeerde als hoofdcoach. Hij verving dus Redbad Strikwerda, die vanwege een operatie aan zijn hand (eerder deze week) dit keer de rol van assistent vervulde.

Van Noorden maakte dus zijn debuut als hoofdcoach in de eredivisie. En ook nog eens met een klinkende zege. Al zag hij dat beide ploegen in de eerste set lange tijd aan elkaar gewaagd waren. Mede door de nodige foute services van Landstede Volleybal bleef Rivo Rijssen tot en met 18-18 in het spoor. “De service is natuurlijk je eerste wapen, dus die wil je het liefst zo goed mogelijk op orde hebben. Dat hadden we helaas niet, waardoor het wat langer spannend bleef”, analyseert Van Noorden, die echter geen moment het gevoel had dat de eerste set verkeerd zou aflopen. Hij werd al snel gerustgesteld door Wouter ter Maat. De diagonaal, die vorig seizoen nog het shirt van Rivo Rijssen droeg, zorgde met enkele sterke services voor een mooie serie punten, waardoor Landstede Volleybal de eerste set uiteindelijk met 25-22 wist te pakken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na het winnen van de openingsset had Ter Maat, die ook nog eens tegen zijn twee jaar oudere broer Peter speelde, de smaak te pakken. Allereerst zorgde hij na een mooie aanval voor 1-0 en daarna tekende hij met een fraai ‘kill block’ voor 2-0. Mede door deze prima punten en uiteraard de Rijssense sentimenten werd Wouter ter Maat dan ook verkozen tot ‘man of the match’. Daar hadden zelfs de meegereisde supporters uit Rijssen vrede mee.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Thijs van Noorden

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws