Landstede Volleybal wint thuis van Alterno

| 05-12-2015

Drie dagen na de 0-3 nederlaag tegen het Italiaanse Verona heeft Landstede Volleybal geen steek laten vallen in de competitie. In het eigen Landstede Sportcentrum won de ploeg van coach Redbad Strikwerda met 3-0 (25-20, 25-18 en 25-21) van Coolen-Alterno. Het was voor de Zwollenaren alweer de zesde competitiezege op rij.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De regerend landskampioen begon de thuiswedstrijd tegen de formatie uit Apeldoorn met spelverdeler Rowan van Vreede, Matt Hanley, Jelle Hilarius, Nico Manenschijn, Rutger Zoodsma, Stijn van Schie en libero Frits van Gestel. Zij kwamen weliswaar snel op voorsprong, maar Alterno was niet voornemens zich naar de slachtbank te laten leiden. Onder aanvoering van voormalig Landstede-speler Jorn Huiskamp namen de bezoekers een 9-10 voorsprong en tot en met 16-16 bleef de openingsset spannend. Pas in de slotfase maakte de thuisploeg het verschil. Via 21-17 eindigde de eerste set uiteindelijk in 25-20. In de loop van de tweede set liet Strikwerda Jairo Hooi, Steven Eertman en Wessel Blom invallen. Met dit drietal binnen de lijnen werd set twee met 25-18 binnengehaald.

Het meest opmerkelijke moment van de avond moest toen echter nog komen. Op matchpoint (24-20) werd namelijk Matt Hanley naar de kant gehaald en vervangen door niemand minder dan Dennis Borst. De langdurig geblesseerde Landstede-middenman werkt al enkele maanden hard aan zijn herstel (knieblessure) en werd voor zijn inzet beloond met een invalbeurt. Lang stond Borst echter niet op het veld, want via 24-21 werd het tweede matchpoint wel benut. Daarmee boekte Landstede alweer haar zesde competitiezege op rij en steeg bovendien naar de tweede plaats, aangezien Draisma Dynamo zaterdagavond op eigen bodem Seesing Personeel Orion op een 3-0 nederlaag trakteerde.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws