Landstede Volleybal verslaat Engeland

| 18-08-2015

Landstede Volleybal is dinsdag met een 3-2 zege op het nationale team van Engeland begonnen aan de serie oefenwedstrijden ter voorbereiding op de competitie. In het Landstede Sportcentrum kwamen de bezoekers op voorsprong, maar via een spannende tweede set en een overtuigende derde set knokte de ploeg van coach Redbad Strikwerda zich terug. De beslissing viel uiteindelijk in de vijfde set, waarin de Zwollenaren aan het langste eind trokken.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Strikwerda deed in de eerste van drie oefenpotjes tegen Engeland geen beroep op Dennis Borst, Steven Eertman en Jelle Hilarius. Zij bleven aan de kant en zagen hoe Landstede Volleybal de eerste set met 22-25 verloor. De Zwolse formatie, met Frits van Gestel, Frank Lubberts, Tom van den Boogaard, Wessel Blom en de nieuwelingen Stijn van Schie, Rutger Zoodsma, Rowan van Vreede, Nico Manenschijn en Matt Hanley, had in de beginfase geen antwoord op de gedreven Engelsen. Opgezweept door voormalig Landstede-speler Pete Bakare waren de Britten ook hard op weg naar winst in de tweede set, maar bij een 29-28 tussenstand verzilverde Landstede Volleybal meteen haar eerste de beste setpoint: 30-28.

Het winnen van de tweede set gaf de landskampioen vleugels. In de derde set werd er dan ook snel afgerekend met Engeland: 25-15. Het bleek echter geen voorbode voor een 3-1 overwinning, want de vierde set ging weer naar Bakare en zijn ploegmakkers: 25-27. Er moest een vijfde en beslissende set aan te pas komen en die werd uiteindelijk nipt met 17-15 gewonnen door de mannen van Strikwerda. Woensdag om 16.00 uur spelen beide teams opnieuw tegen elkaar. En het derde treffen staat voor donderdag 17.30 uur op het programma. De oefenduels zijn gratis toegankelijk.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Peter Bakare

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws