Landstede Volleybal verliest van Dynamo

| 16-04-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagmiddag de eerste confrontatie met Draisma Dynamo - in de strijd om plek drie - verloren. In het eigen Landstede Sportcentrum ging de ploeg van coach Redbad Strikwerda met 1-3 (25-17, 20-25, 18-25 en 18-25) ten onder. De Zwollenaren wonnen nog wel de openingsset, maar moesten de drie daaropvolgende sets aan de bezoekers uit Apeldoorn laten.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Na afloop van het verloren duel sprak Landstede-coach Redbad Strikwerda met name zijn ongenoegen uit over het nut van de best of three-serie tegen Dynamo. “Dit soort wedstrijden zie ik als een ontzettende mispeer van de bond. Europacup-plaatsen moet je verdelen op basis van de reguliere competitie. En als Zwolle nu toevallig besluit om zich voor volgend seizoen niet in te schrijven voor Europees volleybal, dan schuift dat recht vanzelf door naar Draisma Dynamo. Play-offs speel je om kampioen te worden, niet om Europacup-plekken te verdelen. Het merendeel van de trainers is het daar wel over eens, maar de bond doet daar niets mee”, stelt Strikwerda, die desondanks wel heeft geprobeerd om het duel zinvol en nuttig te maken.

Zo koos Strikwerda er voor om te spelen met Tom van den Boogaard als libero en Frits van Gestel (normaliter vaste libero bij Landstede) als passer-loper. “Tom staat op de lijst van het nationaal team. Hij staat wel bij de passer-lopers, maar zou eerder in beeld zijn voor een libero-plek. Als derde, vierde of iets dergelijks op de lijst, dus dan loont het ook om hem hier de ruimte te geven om zich daar verder in te bekwamen”, aldus de oefenmeester, die ook de Oranje-klanten Stijn van Schie en Dennis Borst de gehele wedstrijd liet staan. Zij konden echter niet voorkomen dat Landstede Volleybal uiteindelijk met 1-3 verloor. Het tweede duel tussen beide ploegen staat voor woensdagavond in Apeldoorn op het programma. Alleen bij winst voor Landstede volgt er volgende week zaterdag een derde wedstrijd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws