Landstede Volleybal te sterk voor Dynamo

| 16-01-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond de volle buit meegenomen uit Apeldoorn. De Zwolse formatie moest op bezoek bij Draisma Dynamo de derde set laten schieten, maar toch was het sterk genoeg om een 1-3 (18-25, 25-27, 25-23 en 23-25) zege over de streep te trekken. “De punten zijn binnen en daar ben ik heel blij mee. Maar goed was het niet”, concludeert aanvoerder Frank Lubberts.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het begin van 2016 mag er zijn. Landstede Volleybal begon vorige week tegen Inter Rijswijk met een keurige 3-1 zege aan het nieuwe jaar en ook zaterdag boekte de ploeg een knappe overwinning. Uitwedstrijden bij Draisma Dynamo zijn nou niet bepaald gesneden koek en dat bleek ook zaterdag weer. In de eerste set waren de Zwollenaren nog wel oppermachtig. Met Frank Lubberts, Matt Hanley, Wessel Blom, Nico Manenschijn, Rutger Zoodsma, Jairo Hooi en Frits van Gestel in de beginopstelling nam Landstede rap afstand. Via 5-10 werd het 8-16 en pas in de slotfase van de set kon Dynamo iets terug doen. Toch ging de set met 18-25 naar Zwolse zijde. “We hadden een hoge servicedruk en daardoor maakten we een groot verschil. Dan kom je niet meer in de problemen”, aldus Lubberts.

Een prima start, maar in het vervolg ontstond er een evenwichtige wedstrijd. In delen was Landstede nog altijd de bovenliggende partij, maar ook Dynamo kreeg steeds meer in de melk te brokkelen. “We hadden afgesproken om de servicedruk te verhogen en dat werkte in eerste instantie goed. Dat hielden we alleen niet vol, waardoor Dynamo lekker in het spel kon komen”, vertelt Lubberts, die de tweede set met 25-27 naar Landstede zag gaan. In de daaropvolgende set keek de Zwolse formatie zo’n beetje de hele tijd tegen een achterstand aan en zodoende kon ook Dynamo tekenen voor setwinst: 25-23. “Het was van beide kanten niet om aan te zien. Een echte vechtwedstrijd”, omschrijft Lubberts.

Die vechtwedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor Landstede Volleybal. In de vierde set ging het opnieuw lange tijd gelijk op, maar boven de twintig maakten de Zwollenaren het verschil. Vooral Jairo Hooi speelde een belangrijke rol. “Hij sloeg ze heel makkelijk binnen, had een heel hoog aanvalspercentage. Boven de twintig hebben we het verschil kunnen maken”, zegt captain Lubberts, die erkent dat het nog wel beter moet. “Er is nog genoeg om aan te werken, maar voor nu ben ik vooral heel blij met de drie punten. Daardoor hebben we ten opzichte van Dynamo een gaatje geslagen en dat is lekker.” Aankomende woensdag speelt Landstede Volleybal het uitduel in de beker tegen Sliedrecht Sport. Aanvang: 19.30 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws