Landstede Volleybal strandt in halve finale

| 10-04-2016

Landstede Volleybal is zondagmiddag uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. De formatie van trainer Redbad Strikwerda moest in het derde duel met Seesing Personeel | Orion een 3-1 (25-20, 23-25, 25-22 en 25-17) een nederlaag slikken, waardoor de Doetinchemers met het ticket voor de finale aan de haal gaan. “Over het geheel gezien was Orion vandaag de betere. Ze hebben terecht gewonnen”, reageert Steven Eertman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De verslagenheid is groot als een technische fout van Rowan van Vreede het pleit van Landstede Volleybal definitief heeft beslecht. De Zwollenaren verliezen met 3-1 van Orion en zo staat Orion in de finale. Het ultieme doel, het behalen van de landstitel, is voor Landstede definitief niet meer haalbaar. En dat zorgt voor een enorme teleurstelling. “Iedereen in de kleedkamer zit er verslagen bij, het is stil. Redbad heeft nog een praatje gehouden, maar dat was het wel. De teleurstelling is toch best wel groot”, vertelt Eertman, die zijn ploeg vanaf het begin van de eerste set achter de feiten aan ziet lopen. Via een 9-7 achterstand wordt het 13-7 en eenmaal bij de twintig is Landstede te ver weg om nog een kans te maken: 25-20.

In de tweede set wordt er orde op zaken gesteld. De Zwolse formatie komt op een 6-10 voorsprong, maar er moet wel hard aan worden getrokken om uiteindelijk de setwinst binnen te halen. Toch lukt dat, want op 23-24 promoveert Nico Manenschijn een service tot ace: 23-25. Een mooie opsteker, maar toch lukt het de Zwollenaren niet om de wedstrijd definitief te keren. In set drie komt Landstede nog wel terug van een flinke achterstand, maar aan het einde van de set zorgen drie persoonlijke fouten voor verlies. “Daar laten we het vandaag liggen, denk ik. We komen in die set goed terug, echt een mooie comeback. En dan zorgen drie persoonlijke fouten er alsnog voor dat de set naar Orion gaat. Dat was heel erg zuur”, weet Eertman.

De vierde set is vervolgens overduidelijk voor Orion. De Doetinchemers winnen met 25-17 en zodoende plaatsen zij zich voor de finale tegen Abiant Lycurgus. “Het is echt heel erg zuur dat we de finale niet hebben gehaald, ondanks het feit dat Orion vandaag gewoon beter was. Er waren mogelijkheden en ook in de vorige wedstrijd lagen er kansen. We hadden de finale kunnen halen. Het is zuur dat het zo afloopt”, sluit een verslagen Eertman af.

Landstede Volleybal, Volleybal, Steven Eertman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws