Landstede Volleybal sportploeg van het jaar

| 25-01-2014

Landstede Volleybal is zaterdagavond verkozen tot sportploeg van het jaar 2013. Tijdens het derde SportGala Zwolle in het Landstede Sportcentrum bleek de volleybalformatie de voorkeur gekregen te hebben boven de heren van Hockey Club Zwolle en de volleybalsters van CSE/VC Zwolle. De vreugde bij Landstede was na het horen van de uitslag zeer groot.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Daar waar Landstede Volleybal haar grootste succes uit de clubhistorie in 2013 vierde, mocht de ploeg zaterdagavond ook deze prijs in ontvangst nemen. Mark van Lenthe kreeg uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer het bijbehorende beeld. “Deze prijs is een mooie bevestiging. Ik wil ook de fans, sponsoren en andere mensen die ons helpen bedanken. Daarnaast zijn we trots dat we kunnen bijdragen aan het sportsucces van Zwolle”, vertelt Van Lenthe.

De volleybalheren van Landstede Volleybal zijn op zaterdag 30 maart 2013 voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De ploeg van coach Redbad Strikwerda eindigde in de reguliere competitie als koploper en maakte de favorietenrol in de play-offs waar. De finale tegen Abiant Lycurgus was bloedstollend spannend. In het Landstede Sportcentrum kwam de thuisploeg met 0-2 achter en kreeg een matchpoint tegen, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2 (22-25, 22-25, 25-21, 26-24 en 15-11). De ontlading na het laatste punt was groot bij de Zwolse spelers, die na de zomer voor het tweede jaar op rij de supercup wonnen. Landstede Volleybal sloot het jaar af met de koppositie in de eredivisie en won in de kerstvakantie nog het internationale topvolleybaltoernooi in Almelo.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Mark van Lenthe, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws