Landstede Volleybal prolongeert landstitel

| 12-04-2014

De volleyballers van Landstede Volleybal zijn zaterdag voor de tweede keer in successie kampioen van Nederland geworden. In het eigen Landstede Sportcentrum zette de Zwolse formatie de kroon op het werk door tegenstander Dynamo nogmaals klop te geven: 3-0 (25-22, 25-18 en 25-17). “Dit is geweldig”, reageert aanvoerder Roland Rademaker. “We hebben opnieuw een prestatie van groot formaat geleverd.”

© Annet van Raalten

Nadat Landstede de eerste twee finaleduels al wist te winnen, kon zaterdag de landstitel definitief worden binnengehaald. Dat de ploeg het ook daadwerkelijk zo snel mogelijk wilde afmaken, was vanaf het begin duidelijk. De Zwolse formatie nam in de eerste set al rap een voorsprong en die tik kwam Dynamo niet meer te boven. “Onze concentratie, onze focus, het lag allemaal zo hoog. Niet om Dynamo tekort te doen, maar ze hadden geen schijn van kans. En dat kwam echt door ons”, vertelt aanvoerder Rademaker. Ook in set twee bleek Landstede een maatje te groot, want binnen een mum van tijd sloeg de ploeg zich naar een 25-18 setwinst. “Als je in drie wedstrijden negen sets wint en er maar één tegen krijgt, dan ben je overduidelijk de beste.”

Zo makkelijk als de eerste twee sets gingen, bleek de derde en tevens laatste set net even wat moeilijker. Dynamo kwam nog op voorsprong, leek even voor setwinst te gaan, maar uiteindelijk bleek Landstede ook in de derde set de beste. “Dynamo doet in een wedstrijd prima dingen en dat zag je in de derde set. Wij raakten echter niet in paniek en bleven verzorgd en netjes spelen”, analyseert Rademaker. Tijmen Laane maakte uiteindelijk het winnende punt, waardoor het Zwolse feest losbarstte. “In vergelijking met vorig jaar is er weinig verschil. De spanning, de ontlading, het is allemaal hetzelfde. Je bent kampioen en daar gaat het om. Wat mij betreft komen er nog een aantal gouden medailles bij”, sluit een dolblije Rademaker af.

© Annet van Raalten
Landstede Volleybal, Volleybal, Roland Rademaker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws