Landstede Volleybal pakt volle buit bij SSS

| 24-01-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond het uitduel bij Advisie/SSS probleemloos weten te winnen. In Barneveld speelden de Zwollenaren niet hun beste wedstrijd, maar het was ruim voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen: 0-3 (20-25, 22-25 en 14-25). “Ik ben niet tevreden over wat ik heb gezien. Maar uiteindelijk speel je een wedstrijd om tot winst te komen en dat is gelukt”, zegt trainer Redbad Strikwerda.

© Annet van Raalten

Het was voor Landstede een bijzonder succesvolle avond. Niet alleen werd er moeiteloos gewonnen in Barneveld, ook werden er tijdens het SportGala Zwolle de nodige prijzen in de wacht gesleept. Landstede Volleybal en Redbad Strikwerda ontvingen een oeuvreprijs en vervolgens ook nog de titels voor respectievelijk sportploeg van het jaar en sportcoach van het jaar. Toch lag voor Strikwerda en zijn mannen de focus voor de volle honderd procent op de ontmoeting met Advisie/SSS. “Natuurlijk is het mooi om erkenning te krijgen en ik ben er ook altijd blij mee. We hebben het vorig jaar ook goed gedaan. Maar in de sport telt alleen de eerstvolgende wedstrijd en dat was voor ons SSS”, vertelt de coach.

In Barneveld beleefde Landstede een ogenschijnlijk simpel avondje. In de eerste twee sets, die met 20-25 en 22-25 werden gewonnen, ging het echter niet van een leien dakje. “Het was niet zo dat we prima speelden. Het was wat matig op linksvoor, terwijl de passing juist wel goed was. Daar hadden we meer uit kunnen halen”, analyseert Strikwerda, die zijn ploeg vervolgens wel zag verbeteren. In de derde set liep het een stuk beter, waardoor het verschil uiteindelijk ook groter werd: 14-25. “We hebben een slechte wedstrijd omgezet in winst en daar kun je extra van leren. Het heeft weer nieuwe informatie opgeleverd, dus het was zeker een nuttige avond.”

De opgedane informatie kan de komende anderhalve week goed gebruikt worden, wanneer Landstede Volleybal het in de kwartfinale van de beker opnieuw opneemt tegen SSS. “We spelen komende woensdag thuis en daarna op dinsdag uit. We hebben nu kunnen zien hoe zij er voor staan en wat voor een spelletje zij spelen. Daardoor kunnen we ons nog beter wapenen. Het zijn toch twee wedstrijden die je in de halve finale kunnen brengen”, blikt Strikwerda alvast vooruit. De eerste kwartfinale-wedstrijd wordt woensdag gespeeld in het Landstede Sportcentrum en begint om 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws