Landstede Volleybal onderuit in supercup

| 11-10-2015

Landstede Volleybal heeft zondagmiddag de nationale supercup moeten laten aan Abiant Lycurgus. De Groningse formatie was in Doetinchem de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en liet dat ook blijken in de score: 0-3 (16-25, 17-25 en 19-25). “Het is teleurstellend, helemaal omdat we ook dik verloren hebben. Lycurgus heeft ons geen kans gegeven”, zegt aanvoerder Frank Lubberts na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

In het Doetinchemse SaZa House of Sports begon Abiant Lycurgus de eerste set sterk en nam direct een 8-5 voorsprong. Met goed blokkeerwerk kon Landstede Volleybal het gat weer enigszins dichten tot 10-9, maar een ace van oud-international Wytze Kooistra dwong de Zwollenaren op 14-11 tot het aanvragen van een eerste time-out. De Groningers bouwden de voorsprong gestaag verder uit en uiteindelijk was het Steven Irvin die met een harde klap het eerste setpoint liet noteren. Een uitgeslagen bal van de Zwollenaren deed de set doen eindigen: 16-25. “We hadden een goed tactisch plan, maar dat heeft niet gewerkt. Zowel ons blok als de verdediging stond niet op de goede plek”, analyseert Lubberts.

Ook in de tweede set pakte Lycurgus direct de leiding en noteerde al rap een comfortabele 1-5 voorsprong. Uiteindelijk liepen de Groningers via 8-15 naar een ruime 17-25 setwinst. In de derde set leek er nog een kleine wederopstanding in de maak. Landstede Volleybal nam een 6-2 voorsprong, maar toch kwam Lycurgus weer terug. Tot 12-12 gingen beide ploegen nog gelijk op, maar het was passer-loper Chris Voth die de Groningse ploeg op 12-14 bracht. In de slotfase bleek Lycurgus vervolgens toch weer te sterk: 19-25 en de supercup dus naar Groningen. “We konden pas in de derde set wat druk leveren. Lycurgus heeft het goed gedaan, al leek dat ook zo omdat het bij ons niet helemaal lukte. Maar ze hebben het goed uitgevoerd.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Voor Landstede Volleybal een domper, aangezien de ploeg maar wat graag de supercup wilde winnen. Maar de weg is nog lang, zeker voor de talentvolle ploeg van coach Redbad Strikwerda. “Dit zegt nog niet zo heel veel. Het is nog vroeg in het seizoen en veel jongens hebben de tijd nodig om beter te worden. Dat is de kunst dit seizoen: gaandeweg het seizoen beter worden”, roept Lubberts, die het verlies van de supercup als een leerpunt ziet. “Een aantal jongens wist nog niet hoe het was om voor een prijs te spelen. En dat hebben ze vandaag maar mooi even meegekregen.” Landstede Volleybal begint aankomende zaterdag aan de reguliere competitie. De Zwollenaren gaan dan op bezoek bij Orion. Aanvang: 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws