Landstede Volleybal naar kwartfinale beker

| 20-01-2016

Landstede Volleybal heeft zich woensdagavond geheel in de lijn der verwachting geplaatst voor de kwartfinale van de nationale beker. De Zwollenaren verloren op bezoek bij topdivisionist Sliedrecht Sport nog wel de eerste set, maar lieten in de daaropvolgende sets weinig aan het toeval over: 1-3 (25-22, 18-25, 16-25 en 15-25). “We hadden even wat opstartproblemen, maar hebben het daarna goed gespeeld”, reageert diagonaal Jelle Hilarius.

© Annet van Raalten

Eigenlijk was iedereen het er voor de wedstrijd wel over eens. Landstede Volleybal ging bij Sliedrecht Sport een makkelijk bekeravondje tegemoet, met een ticket voor de kwartfinale als beloning. Zo makkelijk als vooraf gedacht ging het echter niet. Zeker in de eerste set liet het vreugdevolle Sliedrecht Sport leuke dingen zien, waardoor Landstede, met onder andere Steven Eertman en Tom van den Boogaard in de basis, constant in de achtervolging moest. Via 11-11 werd het 13-11 en op 24-22 hengelde Sliedrecht de eerste set binnen. “Zij klappen er vol op en dan lukt ook even alles. Wij speelden niet netjes, maar konden dat daarna gelukkig omdraaien”, vertelt Hilarius, die vooral veel servicefouten zag. “Het mag geen excuus zijn, maar het lage plafond is toch even wennen. Je moet even zoeken met het opgooien, dat zijn we niet gewend.”

Een moeizame eerste set, maar tot een verrassing kwam het niet. Landstede stelde vrijwel direct orde op zaken en liet duidelijk zien dat het maar wat graag naar de volgende ronde wilde. In de tweede set leidde dit tot een setwinst met zeven punten verschil (18-25) en de derde set werd met 16-25 over de streep getrokken. “Dan spelen we wel netjes en wals je er heel makkelijk overheen. Achteraf hoorde je ook uit het publiek dat het niveauverschil echt te zien was. Dat is ook logisch, maar je moet het nog wel even doen”, zegt Hilarius. De vierde en laatste set ging uiteindelijk met 15-25 naar Zwolse zijde, waarmee het ticket voor de kwartfinale werd veiliggesteld. Tegenstander in die kwartfinale is Advisie/SSS. “We gaan er zeker een goed plan op maken en dan kijk ik er met veel vertrouwen naar uit”, aldus Hilarius.

Landstede Volleybal, Volleybal, Jelle Hilarius

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws