Landstede Volleybal laat Taurus kansloos

| 13-03-2016

Landstede Volleybal is zondag goed begonnen aan de kwartfinale van de play-offs om de landstitel. De regerend landskampioen had in het eigen Landstede Sportcentrum geen enkele moeite met SV Land Taurus en won overtuigend met 3-0 (25-17, 25-14 en 25-18). “Wij hadden het vandaag goed voor elkaar”, reageert Landstede-coach Redbad Strikwerda, die donderdag met zijn ploeg afreist naar Houten voor de tweede confrontatie in deze ‘best-of-tree’.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Namens de Zwollenaren begonnen spelverdeler Frank Lubberts, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Jairo Hooi, Dennis Borst en libero Frits van Gestel aan de wedstrijd en zij bleven nagenoeg het gehele duel staan. “Zij hadden het goed voor elkaar. Er werden geen passfouten gemaakt, althans niet met een direct punt tegen tot gevolg. Ons aanvalspercentage lag op 55 procent. Wij hebben gemiddeld per set slechts drie fouten gemaakt, dus al met al hadden wij het dik op orde”, analyseert een tevreden Strikwerda, die bij Taurus de foutenlast in de loop van de wedstrijd alleen maar zag toenemen. “Taurus had zeventien fouten in totaal en een veel lager scoringspercentage, dus het grote verschil zat hem met name in het aanvallende gedeelte.”

Qua scoreverloop verliepen de drie sets nagenoeg hetzelfde. Mede dankzij sterk serveerwerk van Tom van den Boogaard nam Landstede Volleybal in de openingsset al snel een 10-6 voorsprong en bouwde die marge in het restant van de set verder uit: 25-17. In de tweede set een identiek beeld. Jairo Hooi tekende voor 10-5 en via 17-12 werd het in rap tempo 25-14 voor de thuisploeg. Typerend voor het spel van Taurus in die fase was misschien wel het laatste punt van de set, die door een voetfout van Bert Sturkenboom naar Landstede Volleybal ging. Desondanks kwam de formatie uit Houten goed uit de startblokken in de derde set. Taurus nam een 1-4 voorsprong, maar namens Landstede stelden Dennis Borst, Tom van den Boogaard en Wessel Blom snel orde op zaken. In de eindfase van de derde set gunde Strikwerda ook Stijn van Schie, Rutger Zoodsma, Rowan van Vreede en Nico Manenschijn nog wat speeltijd.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De tweede confrontatie tussen Landstede Volleybal en SV Land Taurus staat voor donderdag 17 maart op het programma. De wedstrijd in Houten begint om 20.00 uur. Mocht Landstede Volleybal op bezoek bij Taurus weten te winnen, dan plaatst het zich voor de halve finale van de play-offs om de landstitel. Bij winst voor Taurus volgt er een derde duel in Zwolle.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws