Landstede Volleybal kan de titel al ruiken

| 09-04-2014

Landstede Volleybal heeft woensdagavond een grote stap gezet naar prolongatie van de landstitel. De tweede finalewedstrijd in Apeldoorn werd snel afgewerkt en met 0-3 (20-25, 17-25 en 18-25) overtuigend door de Zwolse formatie gewonnen. “We hebben ons vandaag niet laten verrassen. De analyse pakte goed uit, we hebben effectief kunnen volleyballen”, zegt passer-loper Ramon Martinez na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Al in de eerste set liet Landstede woensdag zien dat het de zaken goed op orde had. Tot 9-10 ging het nog gelijk op, maar vervolgens liepen de Zwollenaren uit naar 11-16. Dat verschil bleek aan het einde genoeg voor setwinst. “Wij blijken net wat fitter dan Dynamo. De individuele klasse helpt ook mee, maar de fitheid maakt wel het verschil. Dat mag ook wel na al die trainingsuren”, lacht de volleyballer. In de tweede set was Landstede met liefst 17-25 te sterk, terwijl ook de derde set met overtuigende cijfers naar Zwolse zijde ging: 18-25. “We hadden de zaken vandaag prima voor elkaar. In het midden van de sets lieten we nog wel wat liggen, maar al met al mogen we zeker tevreden zijn”, stelt Martinez.

In een best-of-five met 2-0 voor, het is een ongekende weelde. Toch wil Martinez nog niet te hard van stapel lopen. “De trainer zei het al mooi; een kat in het nauw maakt rare sprongen. Voor Dynamo is het nu alles of niets en als zij het serverend op orde hebben, dan kan het zeker nog gevaarlijk worden.” Aankomende zaterdag krijgt Landstede de eerste kans om de landstitel veilig te stellen, want bij een zege is de strijd beslist. Om 17.00 uur wacht het derde treffen tussen beide ploegen. ”Je merkte vandaag al dat we klaar zijn voor zaterdag en dat is een mooi teken. We kunnen het thuis beslissen en daar gaan we dan ook voor. Ik hoop dat het lukt”, sluit Martinez af.

Landstede Volleybal, Volleybal, Ramon Martinez

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws