Landstede Volleybal is Rijswijk de baas

| 09-01-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van 2016 gewonnen. De ploeg van coach Redbad Strikwerda wist in het eigen Landstede Sportcentrum met 3-1 (25-15, 25-13, 18-25 en 25-18) te winnen van Inter Rijswijk en revancheerde zich daarmee voor de nederlaag eerder dit seizoen in Rijswijk. “Rijswijk heeft een prima team. Zij staan niet voor niets vijfde en doen het gewoon goed”, stelt Strikwerda na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Op voorhand leek het duel tussen de nummers drie en vijf van de eredivisie een spannende confrontatie te worden, maar in de beginfase maakten de Zwollenaren snel korte metten met de bezoekers uit Rijswijk. Slechts 28 punten sloeg Inter Rijswijk in de eerste twee sets bij elkaar, waardoor er van een wedstrijd geen enkele sprake was. “De eerste twee sets leken helemaal nergens naar”, reageert Landstede-coach Redbad Strikwerda, die logischerwijs wel blij was met de snelle 2-0 voorsprong. “Die twee sets hebben wij dankbaar aangenomen, maar wij zijn daarin helemaal niet getest. Wil je beter worden, dan moet je zorgen dat je op weerstand wordt getest. Pas in de derde set was daar sprake van. Gelukkig maar, want dat is ook goed. We willen immers graag dat spelers beter worden en dat worden zij alleen als zij onder druk komen te staan.”

De weerstand van Inter Rijswijk werd zelfs dermate groot dat de derde set met 18-25 naar de bezoekers ging. Dat kwam volgens de Landstede-coach echter niet alleen omdat Rijswijk beter ging spelen. “Ik vond het wel opvallend dat onze sprongopslagen eigenlijk fluitend door Rijswijk werden verwerkt. Terwijl andersom de ballen op de vijf meter werden gepasst. Dan heb je wel echt een verschil in tempo van het aanvalsspel en ook als je kijkt naar de opties voor de spelverdeler. Dat was zowel passend als serverend van ons niet goed. En bij Rijswijk was dat wel goed. Het werkt altijd van twee kanten”, aldus Strikwerda, die zijn ploeg in de vierde set weer beter zag spelen. Het resulteerde uiteindelijk in setwinst (25-18) en een 3-1 overwinning.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws