Landstede Volleybal in drie sets naar finale

| 21-02-2015

Landstede Volleybal heeft zich zaterdagmiddag moeiteloos geplaatst voor de eindstrijd om de nationale beker. Op de eerste dag van de Final Four kwam de Zwolse formatie in actie tegen topdivisionist VoCASA, dat uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd: 26-24, 25-10 en 25-14. “Ik ben blij dat de finaleplaats binnen is. Op naar morgen”, roept aanvoerder Frank Lubberts.

© Annet van Raalten

Coach Redbad Strikwerda koos zaterdagmiddag voor een beginsituatie met Frank Lubberts, Wessel Blom, Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Dennis Borst en libero Frits van Gestel. Deze zeven mannen hadden het in de eerste set akelig moeilijk met VoCASA. Die ploeg komt normaliter uit in de topdivisie, maar ging in de eerste set als een dolle van start. Landstede keek daardoor al rap tegen een 4-8 achterstand aan en uiteindelijk kreeg de tegenstander zelfs een setpoint. “We hadden even wat opstartproblemen. Sommige jongens spelen voor het eerst om de prijzen, dus misschien waren het wat zenuwen. Een goede les voor de finale”, zegt Lubberts, die zag dat de eerste set uiteindelijk met 26-24 werd gewonnen.

Voor VoCASA een prima begin, maar na het setverlies kon de Nijmeegse formatie die goede start geen vervolg geven. In de tweede set hield Landstede Volleybal de tegenstander op tien punten, terwijl het in de derde en tevens laatste set veertien punten moest incasseren. Uiteindelijk sloeg Willem-Maarten Heins zijn ploeg naar de finale. Een goed antwoord op de moeizame eerste set. “We hebben ons na die eerste set prima herpakt en het uiteindelijk zo snel mogelijk over de streep getrokken. Ik moet ook zeker de complimenten aan VoCASA geven, want zij deden het in de eerste set erg goed. Maar vervolgens hebben we het prima afgemaakt”, stelt Lubberts tevreden.

© Annet van Raalten

In de finale treft Landstede Volleybal zondagmiddag Abiant Lycurgus, dat met 3-1 won van Wenters Sports Orion. Eerder dit seizoen won Landstede met 2-3 van Lycurgus, terwijl het in Zwolle andersom was. Destijds wonnen de Groningers met 2-3. “Dit is de mooiste clash die je kan wensen. Wij doen het goed in de competitie, zij doen het goed in de competitie, dus het wordt een mooie ontknoping. Vanavond een goede pastamaaltijd naar binnen schuiven, vroeg naar bed en dan morgen volle bak voor de beker”, spreekt Lubberts klare taal. De eindstrijd om de nationale beker wordt gespeeld in het Landstede Sportcentrum en begint zondag om 13.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws