Landstede Volleybal hoopt op ‘heksenketel’

| 29-03-2013

“We spelen weliswaar in het ‘Theater van de Sport’, maar zaterdagavond moet het echt een heksenketel worden in het Landstede Sportcentrum.” Dat hoopt Hajo Bijleveld, voorzitter van Stichting Topsportteams Zwolle, die erg uitkijkt naar het beslissende duel om de landstitel tussen Landstede Volleybal en Abiant Lycurgus. In een volgepakt eigen huis wil de ploeg van coach Redbad Strikwerda graag geschiedenis schrijven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het Landstede Sportcentrum is drie keer eerder uitverkocht geweest”, zegt Hans Roman, eventmanager van het Landstede Sportcentrum. “Bij de opening van het sportcentrum, tijdens het volleybalduel Nederland - Cuba en tijdens de Europacup-wedstrijd van Landstede Volleybal tegen Ankara. Maar dat was op zitplaatsen. Zaterdag zal het nog drukker worden.” De belangstelling voor het finaleduel is gigantisch groot. “We hadden wel twee of drie keer zoveel kaarten kunnen verkopen”, zegt Roman, die benadrukt dat hij enorm veel aanvragen voor kaarten heeft ontvangen. “Dat is fantastisch, maar de veiligheid staat uiteraard voorop.”

Om de stroom aan bezoekers zaterdagavond in goede banen te leiden heeft Landstede de nodige maatregelen getroffen. “We zetten extra beveiligingsmensen in en er zullen extra cateringpunten worden opgezet. Ik denk dat er in totaal zo’n 35 studenten van Landstede hun steentje bijdragen en verhoudingsgewijs hebben wij ook het aantal professionals opgeschroefd”, zegt Hans Roman. “Het is voor die studenten natuurlijk een prachtig leermoment”, voegt Hajo Bijleveld toe. De voorzitter van de twee topsportteams van Landstede is op dit soort momenten maar wat blij met Landstede als sponsorpartner. “De inzet van studenten scheelt in de kosten en aan de andere kant manifesteert Landstede zich als een uitstekend leerbedrijf.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bijleveld vervolgt: “In eerste instantie sponsorde Landstede de sportteams alleen met het oog op naamsbekendheid. De school was een gewone sponsor. Maar in de loop der jaren is Landstede een leerbedrijf geworden met een sportief karakter. Het partnerschap heeft voor beide partijen enorm veel voordelen. Al is het ook weer niet zo dat de basketbal- en volleybalploeg volledig kunnen draaien op Landstede. Zonder andere sponsoren kan dit niveau niet worden gehaald.” Met name het niveau van Landstede Volleybal is dit seizoen erg hoog. “Er zijn de afgelopen jaren al stapjes gemaakt en met de huidige topcoach vallen de puzzelstukjes op de juiste plek. Dat wil overigens niet zeggen dat de vorige coaches niet goed waren”, benadrukt Roman.

“Voor Landstede is - zoals gezegd - naamsbekendheid belangrijk en daarnaast staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. De topsportploegen hebben dus nooit de druk gehad van het ‘moeten winnen’. Wel hebben wij altijd gezegd: als het moment daar is, dan moeten wij er wel klaar voor zijn. En ik denk dat wij er nu klaar voor zijn”, zegt Bijleveld, die ongeacht de uitslag van zaterdagavond al een tevreden man is. “We hebben een volle bak en dat is één van onze doelen. Maar we hopen natuurlijk op de titel. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de sportstad Zwolle. Zwolle heeft een rijk volleybalverleden, alleen ontbreekt nog het landskampioenschap.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws