Landstede Volleybal eindigt als nummer drie

| 05-03-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond het duel om de tweede plaats met Seesing Personeel | Orion verloren. De formatie kwam in het eigen Landstede Sportcentrum goed uit de startblokken en won de eerste set. Toch ging Orion vervolgens met een overwinning aan de haal: 1-3 (32-30, 23-25, 16-25 en 18-25). “We hebben te weinig effect gezien van dat wat we trainen en verliezen de wedstrijd op het missen van de side-outs”, stelt trainer Redbad Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De inzet was zaterdag maar wat duidelijk. De winnaar van de ontmoeting tussen Landstede en Orion zou als nummer twee naar de play-offs gaan en dat houdt het thuisvoordeel in de eventuele halve finale in. In een volgepakt Landstede Sportcentrum maakten beide ploegen er in eerste instantie een bloedstollend spannend duel van. De eerste set werd vooral gekenmerkt door een lange reeks aan setpoints. Zowel Landstede als Orion kreeg de kans om de set binnen te halen, maar beide ploegen wisten die mogelijkheden niet te verzilveren. Uiteindelijk was het pas op 31-30 raak. “We wilden ons eigen eerste tempo goed op orde hebben, daar hebben we veel in geïnvesteerd. Daar denken we ook succesvol in te kunnen zijn. Maar dat waren we vandaag niet”, zegt Strikwerda.

Want waar de eerste set nog naar Zwolse zijde ging, was dat in de daaropvolgende sets wel anders. In set twee genoot Landstede opnieuw lang een voorsprong, maar boven de twintig maakte Orion het verschil: 23-25. Dat bleek de nekslag, aangezien de sets drie en vier op eenvoudige wijze naar de bezoekers gingen. Met 16-25 en 18-25 greep Orion de winst en daarmee ook de tweede plaats. “Mensen krijgen de bal en moeten hem er dan in slaan. Als je zeven keer in het blok slaat, dan maak je de tegenstander wel heel sterk. Orion heeft in vier sets twintig bloks gemaakt, dat is teveel”, legt Strikwerda de vinger op de zere plek.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Door de nederlaag gaat Landstede Volleybal als nummer drie naar de play-offs om het landskampioenschap. Richting die wedstrijden kent Strikwerda de verbeterpunten. “We hebben vandaag voldoende kansen gecreëerd, waren prima in de passing, dat was goed op orde. Het is zaak om daarin door te trainen en de samenwerking tussen spelverdeler en aanvaller verder te verbeteren. We hebben vandaag te weinig effect gezien, maar we gaan er gewoon mee door”, aldus de coach.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws