Landstede Volleybal eervol uit CEV Cup

| 17-12-2014

Landstede Volleybal is woensdagavond strijdend ten onder gegaan in de achtste finale van de CEV Cup. De Zwolse formatie legde grootmacht Dinamo Moskou het vuur aardig aan de schenen, maar uiteindelijk bleek dat niet voldoende om ook daadwerkelijk te stunten: 1-3 (18-25, 25-23, 17-25 en 19-25) “Het was een fantastische avond. Iedereen zat er helemaal in”, zegt midspeler Dennis Borst.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De tweede set, daar zal in Zwolle nog lang over worden nagesproken. Nadat coach Redbad Strikwerda de wedstrijd begon met Willem-Maarten Heins, Tom van den Boogaard, Frank Lubberts, Steven Eertman, Frits van Gestel, Wessel Blom en Fabian Dossett kwam Landstede in het begin van de eerste set al aardig mee met Dinamo. Tot 5-5 ging het gelijk op, waarna de Russen het eerste gaatje sloegen. Via 5-8 werd het 7-12 en uiteindelijk maakte Dinamo een verschil van zeven. Het zorgde voor een 18-25 setstand, maar juist dat bleek de opmaat naar het hoogtepunt van de avond. Set twee stond garant voor een kolkend Landstede Sportcentrum, een fantastisch Landstede Volleybal en uiteindelijk de o zo gewenste setzege.

“In die tweede set kwam alles bij elkaar. Hoe de hal dan ontploft, dat is zo geweldig. En setwinst was ons eerste doel, dus dat hebben we in ieder geval gehaald”, lacht Borst na afloop. Op 5-4 nam de Zwolse formatie voor het eerst een voorsprong en halverwege de set werd het verschil twee. Die marge was ook aan het einde nog gewaarborgd: 25-23. “De side-outs waren goed, aanvallend hebben we weinig fout gedaan”, stelt Borst. In de derde set was de uitschakeling echter toch een feit, want Dinamo trok het gas weer iets meer open. Via 5-2 schakelden de Russen naar 11-14 en even daarna was de uitschakeling van Landstede Volleybal met 17-25 een feit.

De vierde set ging daardoor om des keizers baard en aan de kant van Landstede leek het verzet iets gebroken. Aan het begin kwamen de Zwollenaren nog wel op voorsprong, maar eenmaal op achterstand liep de tegenstander al rap uit naar 19-25. Ondanks de nederlaag genoot midspeler Borst van een geweldige avond. “Je merkte al twee weken dat deze wedstrijd leefde. Met Lycurgus speelde ik hier al eens voor een vol huis, dus ik wist dat het een heksenketel zou zijn. Dat bleek wel.” Uiteindelijk genoot het uitverkochte Landstede Sportcentrum (zo'n 1.850 toeschouwers) van een heerlijke wedstrijd, waarin beide ploegen prima dingen lieten zien. Een ace van Tom van den Boogaard, hoogstandjes van Frank Lubberts en Willem-Maarten Heins, het kreeg het publiek op de banken. “We hebben vandaag aan volleybalpromotie gedaan. Niet alleen voor Zwolle, maar voor heel Nederland”, geeft trainer Redbad Strikwerda nog mee.

© Annet van Raalten
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws