Landstede Volleybal deelt tik uit aan Orion

| 26-03-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond in de halve finale van de play-offs om de landstitel een flinke tik uitgedeeld aan Seesing Personeel | Orion. De ploeg van coach Redbad Strikwerda kwam in Doetinchem met 2-0 achter, maar zegevierde uiteindelijk toch na vijf spannende sets met 2-3 (25-23, 27-25, 22-25, 21-25 en 11-15). “Dit zijn de lekkerste, dat kun je wel zeggen”, reageert passer-loper Wessel Blom kort na afloop van de ware thriller.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Met spelverdeler Frank Lubberts, Wessel Blom, Jelle Hilarius, Tom van den Boogaard, Jairo Hooi, Dennis Borst en libero Frits van Gestel in de basis kwam Landstede Volleybal goed uit de startblokken in Doetinchem. Mede door een ace van Hooi stond het al snel 1-4 in Zwols voordeel. In de fase daarna bleef Landstede de bovenliggende partij en kwam het zelfs op een comfortabele 20-23 voorsprong. Desondanks ging de openingsset door onnodige fouten aan Zwolse zijde uiteindelijk met 25-23 naar Orion. In de tweede set veranderde het spelbeeld nauwelijks. Met een ace zorgde Nico Manenschijn voor 19-22, maar opnieuw ging de set alsnog naar de thuisploeg: 27-25. “Ik denk dat wij de gehele wedstrijd hebben gedomineerd, maar door onnodige series tegen verloren wij de eerste twee sets met klein verschil”, analyseert Blom.

Bij een 2-0 achterstand wisten de Zwollenaren dat ze vol aan de bak moesten om het tij te keren. En er mocht logischerwijs geen set meer verloren gaan. “Wij keken weliswaar tegen een 2-0 achterstand, maar zijn in die fase positief gebleven en hebben denk ik enorm veel vechtlust getoond”, stelt Wessel Blom, die Stijn van Schie goed zag invallen op de diagonaal-positie. “Stijn speelde een hele goede pot en ook Tom van den Boogaard liet mooie dingen zien.” Naast Stijn van Schie viel ook Steven Eertman goed in bij Landstede Volleybal en hij zorgde in de cruciale fase van de derde set voor belangrijke punten: 22-25. “Wij kregen meer grip op de wedstrijd en waren op de juiste momenten scherper”, aldus Blom, die zijn geluk na het winnen van de vierde (21-25) en met name de vijfde set (11-15) niet op kon. “Ik heb zelf misschien niet fantastisch gespeeld, maar dit is wel een hele lekkere overwinning.”

In deze ‘best-of-three’ serie staat zaterdag 2 april om 20.00 uur de tweede confrontatie tussen beide ploegen op het programma. Als de Zwollenaren dan in het eigen Landstede Sportcentrum weten te winnen, dan plaatsen zij zich voor de finalestrijd (best-of-five) om het landskampioenschap. Bij winst voor Orion volgt er op zondag 10 april (16.00 uur) een derde en beslissende wedstrijd in Doetinchem.

Landstede Volleybal, Volleybal, Wessel Blom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws