Landstede Volleybal boekt knappe zege

| 01-11-2014

Landstede Volleybal heeft zaterdagavond geen spaan heel gelaten van concurrent Draisma Dynamo. In Apeldoorn nam de Zwolse formatie vanaf de eerste bal het initiatief en dat mondde uit in een oppermachtige 0-3 zege: 15-25, 17-25 en 23-25. “De eerste twee sets verliepen vrij makkelijk, maar daarna hadden we het even wat moeilijker. Dit zijn wel hele belangrijke punten”, weet midspeler Dennis Borst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Coach Redbad Strikwerda ruimde voor het uitduel bij Draisma Dynamo basisplaatsen in voor Frank Lubberts, Wessel Blom, Fabian Dossett, Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Frits van Gestel en Dennis Borst. Laatstgenoemde had de afgelopen week liefst vier dagen last van griep, maar kwam in de eerste twee sets wel in actie. Strikwerda zag dat zijn ploeg in die sets weinig moeite had met de Apeldoornse formatie. In de eerste set liep de score van 3-4, naar 3-6, naar 6-12 en uiteindelijk won Landstede die set met 15-25. “De hele ploeg ging er voor en daarbij hadden we in de hele wedstrijd goede serviceseries. Vooral Tom van den Boogaard had zijn serivceschouder er weer even op gezet”, lacht Borst.

In de tweede set was het spelbeeld vrijwel hetzelfde, al liep Landstede in het begin vrij rap naar 0-4. Via 3-8 sloegen de Zwollenaren zich naar 8-14 en dat verschil werd aan het einde van de set nog verder vergroot: 17-25. De derde en laatste set was echter van andere orde. Landstede begon minder aan de set en daardoor nam Dynamo uiteindelijk een grote 19-11 voorsprong. “We begonnen in die set te slecht, eigenlijk te slap. De trainer bracht vervolgens Stijn Held, Jake Wiens en Willem-Maarten Heins en dat pakte goed uit. Ik had de vierde set al in mijn hoofd, maar zij keerden het tij. Heel knap”, zegt Borst, die zelf de derde set aan zich voorbij moest laten gaan. “Twee sets was voor vanavond maximaal. Ik ben vier dagen ziek geweest en heb daardoor weinig kunnen trainen. Toch ging het wel aardig.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door de 3-0 zege op Dynamo is Landstede Volleybal ook na zaterdagavond nog altijd ongeslagen. Op bezoek bij concurrent Lycurgus (2-3) wist het al te winnen en tegen Dynamo leverde het een maximale driesetter af. “Het was een heerlijke avond, echt super. Als je tegen deze ploegen ook uitduels kan winnen, dan doe je het gewoon goed. Het is nu alleen zaak om altijd scherp te blijven, maar dat komt wel voor elkaar”, sluit een opgetogen Borst af.

Landstede Volleybal, Volleybal, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws