Landstede Volleybal bereikt de bekerfinale

| 20-02-2016

Landstede Volleybal heeft zaterdagmiddag de finale van de strijd om de nationale beker bereikt. De Zwolse formatie had in het Topsportcentrum Almere geen enkele moeite met topdivisionist Peelpush, waardoor het na drie sets klaar was: 25-14, 25-19 en 25-20. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Niet om arrogant te doen, maar we waren vandaag gewoon sterker”, analyseert Tom van den Boogaard na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Je hebt in een bekertoernooi altijd ploegen die stunten. Peelpush schakelde onder andere eredivisionist Rivo Rijssen uit, maar kon zaterdag geen moment aanspraak maken op een nieuwe verrassing. Van den Boogaard was desondanks vol lof over de opponent. “Ik denk dat zij een aanwinst voor de eredivisie zullen zijn. Het is goed voor het volleybal, vandaag is heel Meijel hier geweest volgens mij”, lacht de van een blessure teruggekeerde passer-loper. Hij begon, samen met Steven Eertman, Frank Lubberts, Jairo Hooi, Matt Hanley, Nico Manenschijn en Frits van Gestel in de basisformatie van de Zwollenaren. De eerste set was al rap een prooi voor Landstede. Via 8-5 werd het 16-11 en vervolgens kreeg Peelpush nog maar drie punten: 25-14.

In de daaropvolgende set bleef Landstede oppermachtig. Peelpush kwam wel iets beter in het eigen spel, maar het zorgde er niet voor dat de spanning terugkwam. Matt Hanley en Nico Manenschijn raakten de ballen goed en mede daardoor won Landstede de tweede set met 25-19. Van den Boogaard straalde daarin enorm veel plezier uit en liet duidelijk blijken te genieten van elk punt. “Ik kom terug van blessureleed en dan is het lekker dat ze mij zo zoeken. Zo kan ik in mijn ritme komen en daardoor haalde ik er ook echt plezier uit. Ik vond het een prachtig potje.” De derde set bracht vervolgens nog wel wat spanning, want halverwege stond Peelpush met 11-15 voor. Toch ging ook set drie naar Zwolse zijde: 25-20. “Dan geven we even gas en gaan we erop en erover”, zegt Van den Boogaard.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Door de klinkende zege gaat Landstede Volleybal naar de eindstrijd van zondag, eveneens in het Topsportcentrum Almere. Tegenstander is de winnaar van het duel tussen Draisma Dynamo en Abiant Lycurgus, dat later op de middag wordt gespeeld. “Het maakt mij echt niet uit wie er wint. Als ik mijn geld er op in moet zetten, dan zeg ik Lycurgus. Maar wij moeten vooral ons eigen niveau gaan halen, want dan kunnen wij hele leuke dingen doen”, sluit Van den Boogaard af. De finale van de nationale beker begint zondagmiddag om 13.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Tom van den Boogaard

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws