Landstede Volleybal bekert door na zege

| 29-01-2014

Landstede Volleybal heeft zich woensdagavond geplaatst voor de Final Four in het bekertoernooi. In de kwartfinale rekenden de Zwollenaren in de thuiswedstrijd al af met het Groningse Lycurgus en ook woensdag was het raak. De return leverde een mooie 1-3 overwinning op, ruim voldoende om door te bekeren. “Het was van onze kant opnieuw een goede pot. Tegen Zaanstad was het al solide en ook nu hadden we het erg goed voor elkaar”, zegt een blije Willem-Maarten Heins.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Zwolle had Landstede het vorige week beduidend lastiger. Na een van beide kanten matige wedstrijd won de ploeg op gelukkige wijze met 3-2. “Toen lag het niveau echt veel lager. De statistieken spraken toen in het voordeel van Lycurgus, maar wij waren net wat gelukkiger. Nu waren we niet gelukkig, maar gewoon beter. En daardoor de terechte winnaar”, spreekt Heins duidelijke taal. De volleyballer zag zijn ploeg de eerste set met 18-25 winnen, maar ondanks het goede spel ging de tweede set toch naar de Groningers. “Dat was in mijn ogen ook onterecht. Gelukkig konden we ons na deze teleurstelling snel herpakken, waarna we in de twee daaropvolgende sets doordrukten.”

De derde set ging met 20-25 naar de Zwolse ploeg, waarna in set vier een plaats in de Final Four werd veiliggesteld: 15-25. “Zondag speelden we goed tegen Zaanstad, nu moesten we er wel meer aan doen om Lycurgus naar de slachtbank te leiden. In de communicatie en op tactisch vlak was het een prima wedstrijd”, zegt Heins, die ook te spreken was over zijn eigen prestaties. “Ik speelde zelf een aardige wedstrijd, waardoor we aanvallend veel konden brengen. Maar iedereen deed een duit in het zakje, want overal in het veld stond het goed.”

© Annet van Raalten

Voor Heins was de ontmoeting in Groningen speciaal. Tot 2012 speelde de Groninger voor Lycurgus, waarna hij de overstap maakte naar Zwolle. “Ik heb daar een prachtige tijd gehad, maar was toe aan wat nieuws. Het is altijd leuk om in Groningen te spelen, maar ook wel speciaal. Ik ken toch wel twintig procent van de toeschouwers daar, waaronder veel familieleden. Mijn moeder was er helaas niet, zij had nachtdienst”, vertelt hij. Op 22 en 23 februari neemt Landstede deel aan de Final Four, die wordt gespeeld in het Landstede Sportcentrum. Eerste horde naar bekerwinst is Orion. Heins: “We hebben al laten zien dat we van die ploeg kunnen winnen. Er komt zeker weten een goed tactisch plan, vervolgens ligt het aan de uitvoering. Ik heb er in ieder geval zin in!”

Landstede Volleybal, Volleybal, Willem-Maarten Heins

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws