Landstede via bekerwinst naar Groningen

| 16-12-2016

Landstede Basketbal heeft donderdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij Red Giants kenden de Zwollenaren een eenvoudig avondje, aangezien er met liefst 51-85 werd gewonnen. In de volgende ronde wacht een duel met eerstedivisionist BV Groningen, maar zaterdagavond staat allereerst de topper tegen Donar op het programma. “Dat is andere koek”, weet ook guard Lenno Witteveen.

© André Rump

Het was voor Landstede een lekkere warming-up richting de ontmoeting met Donar van zaterdag. De ploeg van coach Herman van den Belt toog donderdag naar Meppel, om daar ten koste van Red Giants een plaats in de kwartfinale af te dwingen. Dat lukte op prima wijze, want vanaf het eerste moment was Landstede de baas. Het eerste kwart leverde een 9-21 voorsprong op en bij rust was de marge nog groter: 24-41. “Zij verdedigden heel passief, dat was toch even lastig. Aanvallend moet je zorgen dat de schoten vallen, anders ga je aan jezelf twijfelen. Olaf Schaftenaar maakte op een gegeven moment een paar driepunters achter elkaar, waardoor het gat groter werd. Je speelt dan toch wat vrijer”, zegt Witteveen.

Ook in het derde en vierde kwart bleef Landstede gemakkelijk overeind en dat resulteerde uiteindelijk in een 51-85 overwinning. In de kwartfinale wacht nu BV Groningen, uitkomend in de eerste divisie. Maar de focus van de Zwollenaren ging donderdagavond al volledig op een andere Groningse opponent: Donar. Zaterdag reist Landstede af naar MartiniPlaza, waar om 19.30 uur wordt begonnen. “Ik hoop dat MartiniPlaza lekker vol zit, dat zou wel leuk zijn”, blikt Witteveen vooruit. “Wij moeten daar met een hoge intensiteit spelen en uitvoeren wat we op de trainingen hebben gedaan. Als we dat doen, dan kunnen we de wedstrijd zeker winnen. Ik denk dat het een mooie game gaat worden.”

Mocht Landstede weten te winnen, dan sluit het weer aan bij de koploper in de Dutch Basketball League. Witteveen kent het gevaar van de opponent. “Lance Jeter is echt hun floorleader, dat moge duidelijk zijn. Het is aan ons om hem uit de wedstrijd te verdedigen, daar kan ik ook een rol in spelen", zegt de guard, die hoopt op een presentje. Een overwinning zou een mooi kerstcadeautje zijn, dan gaan we met een lekker gevoel de break in.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws