Landstede verliest gelijk opgaande strijd

| 30-09-2018

Landstede Basketbal heeft de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de competitie nipt verloren. In Duiven speelden de Zwolse formatie en New Heroes een gelijk opgaande wedstrijd, die in het vierde kwart werd beslist door de ploeg uit Den Bosch: 92-87.

© Ivonne de Bruin

De oefenwedstrijd tussen de twee eredivisieclubs werd georganiseerd door Pigeons Basketball. De basketbalvereniging in Duiven vierde haar 40-jarig bestaan en had New Heroes en Landstede Basketbal uitgenodigd om het jubileum mee te vieren. Het publiek in Duiven ging er zondag eens goed voor zitten en kreeg een spannend duel voorgeschoteld. Aan Zwolse zijde toonde de Canadees Kaza Kajami-Keane opnieuw meerdere malen zijn klasse en daarnaast werd duidelijk dat Landstede Basketbal er in de breedte prima voor staat. Via een 42-38 achterstand bij rust en een 62-62 stand na drie kwarten, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 92-87 in het voordeel van de Bosschenaren.

Bij de ploeg van coach Herman van Den Belt kwamen Olaf Schaftenaar en Kevin Bleeker nog niet in actie. Voor Landstede Basketbal start zondag 7 oktober de competitie met een wedstrijd in Dordrecht. Het duel op bezoek bij nieuwkomer Dutch Windmills begint om 16.00 uur.

© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Hammers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws