Landstede-studenten in actie voor ouderen

| 18-12-2018

Studenten van de Landstede-opleiding ‘Sport & Bewegen’ organiseren woensdag een leuke dag voor (eenzame) ouderen. “Wij hopen ouderen uit de dagelijkse setting te halen, elkaar te laten ontmoeten en kennis te laten maken met leuke (beweeg)activiteiten”, vertelt Rik van Ommen, teamleider bij Landstede Sport & Bewegen in Zwolle.

De bedoeling is om de ouderen in het Landstede Sportcentrum twee workshoprondes plus een lunch aan te bieden. “Dit alles wordt georganiseerd door onze studenten, ondersteund door ondernemers en drie docenten. Wij vinden het geweldig om onze studenten een belangrijke rol te geven tijdens deze dag. En hopelijk bezorgen we de ouderen een fantastische dag”, zegt Van Ommen, die samen met twee collega’s op het idee is gekomen. “Het idee is ontstaan toen wij in het Landstede Sportcentrum stonden te kijken bij de Sinterklaasviering voor kinderen van ouders met een minimuminkomen.”

Het programma begint woensdag om 10.30 uur met koffie en thee. En tussen 14.00 en 14.30 uur wordt het evenement voor de ouderen afgesloten met een borrel. “Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door De Librije, De Stadsbakker, Jumbo Nagelmaeker, Business Flowers, RM Taxi en Landstede Sport & Bewegen”, aldus Rik van Ommen, die blij is met de bijdrage van genoemde partijen.

Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws