Landstede overtuigt ook in Leeuwarden

| 14-10-2017

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond ook haar derde competitieduel winnend afgesloten. Op bezoek bij Aris Leeuwarden zegevierde de ploeg van coach Herman van den Belt overtuigend met 61-81. “We zijn geen moment in de problemen geweest, dus dit is een prima overwinning”, reageert Van den Belt kort na de wedstrijd.

© Ivonne de Bruin

Voorafgaand aan het duel waren beide ploegen nog ongeslagen, dus ging het publiek in sporthal Het Kalverdijkje er eens goed voor zitten. Stefan Mladenovic voelde dat goed aan en zette Aris Leeuwarden met een driepunter op voorsprong. Namens Landstede reageerde Noah Dahlman, die een zeer sterk duel speelde. De Friezen kregen totaal geen grip op de Amerikaan. Dahlman tekende in het eerste kwart al voor twaalf punten, waaronder tien punten op rij. Via 10-6 werd het 10-16 en namen de Zwollenaren de touwtjes definitief in handen. Helemaal tevreden was Landstede-coach Herman van den Belt echter niet en liet dat merken ook. “Er werden in mijn ogen iets teveel individuele fouten gemaakt. Die moeten eruit, want dan beslis je zo’n wedstrijd nog eerder.”

In het tweede kwart liet ook Franko House zich gelden. Hij tekende na de korte onderbreking voor de eerste scores en door de score van Freek Vos stond het even later 17-28. Olaf Schaftenaar zorgde met een drietje vlak voor rust voor 24-36, maar het was Dahlman die het laatste woord had. In slechts dertien minuten speeltijd maakte hij zeventien punten en bepaalde de ruststand op 24-38. “Noah en Franko waren samen al goed voor 44 punten”, analyseert Van den Belt, die zag dat zijn ploeg ook in de tweede helft gewoonweg beter was dan Aris Leeuwarden. Landstede bleef heer en meester, want kleiner dan elf punten (43-54) werd het gaatje tussen beide ploegen niet. Mede omdat Jordan Gregory nog wat punten op zijn naam schreef eindigde het duel in 61-81. “Verdedigend stond het goed en aanvallend hebben wij gedaan wat wij moesten doen. Die individuele fouten moeten eruit, maar wij hebben nu een week om daar aan te werken”, aldus de winnende coach.

© Ivonne de Bruin

Punten:
Noah Dahlman 26; Franko House 18; Jordan Gregory 14; Olaf Schaftenaar en Ralf de Pagter 6; Sherron Dorsey-Walker 5; Nigel van Oostrum 4; Freek Vos 2.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws