Landstede op 1-0 tegen Aris Leeuwarden

| 30-04-2019

Landstede Basketbal heeft dinsdagavond in het eerste kwartfinaleduel van de play-offs geen moeite met Aris Leeuwarden. Onlangs werd het een nagelbijter met een 88-87 uitslag. Nu wint de thuisploeg overtuigend met 92-70. Daarmee komen de Zwollenaren op 1-0 in een best-of-three.

© André Rump
© André Rump

De Friezen moeten het stellen zonder David Michaels en dat is een gevoelig verlies. Aan Zwolse zijde ontbreekt nog altijd Kevin Bleeker, die spoedig zijn eerste minuten weer hoopt te maken. De wedstrijd begint om 19.00 uur zodat de supporters zich naar huis kunnen haasten om het Amsterdamse Ajax met 0-1 te zien zegevieren in Londen.

Darian Anderson opent gewoon met een tweepunter en zet Aris daarmee aan de leiding. Nick Masterson, die tegen Feyenoord nog ontbrak met een lichte blessure, heeft zijn schot meegenomen en zet zelfs 0-4 op het bord. Dan herpakt de thuisploeg zich. Kaza Kajami-Keane heeft een twee- en driepunter in huis en Noah Dahlman liet via de media al weten klaar te zijn voor de play-offs. Hij houdt woord en met enige inmiddels bekende sluipdoor/kruipdoor-acties is hij al goed voor acht punten in het openingskwart.

Darian Anderson loopt tegen zijn tweede persoonlijke fout aan en vervanger Deividas Kumelis opent zeer sterk met een fraaie assist en enkele goede scores. Center Griffin Kinney is wat groter en sterker dan opponent Dahlman en weet dat fysieke surplus goed uit te buiten. De Friezen hebben een minimale 20-21 voorsprong na tien minuten.

© André Rump
© André Rump

Het tweede kwart blaast Landstede Basketbal Aris compleet van het veld. De 29-13 kwartstand laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Onder aanvoering van Kayel Locke vallen de Zwollenaren vol overgave aan en raakt Aris gewoonweg in paniek. Locke ontsluit al zijn krachten en schiet twee puntgave driepunters, is haarzuiver vanaf de vrijeworplijn en gebruikt zijn spier- en sprongkracht onder het bord. De Leeuwarders maken persoonlijke fouten en vergissen zich waardoor vrijeworpen en eenvoudige scores elkaar opvolgen. Het is 49-34 bij rust.

Nog eenmaal balt Aris Leeuwarden de krachten en komt vitaal uit de kleedkamer. Opeenvolgende driepunters van Deividas Kumelis en Nick Masterson zijn een eerste aanwijzing, gevolgd door een eerste dunk van Craig Osaikhwuwuomwan. Het is een 2-12 run die leidt tot 51-46. Een wedstrijd wordt het niet echt meer, want na de driepunter van Darius Anderson volgt een 11-0 Zwolse run. Kaza Kajami-Keane schiet vanuit de draai een driepunter, Ralf de Pagter neemt zijn tijd en schiet eveneens van ver raak.

De Pagter heeft de smaak te pakken en geeft een puntgave assist op Noah Dahlman, alvorens zelf nog eenmaal te scoren. Aris Leeuwarden-coach Anne van Dijk windt zich dermate op dat een technische fout volgt, waar Sherron Dorsey-Walker wel raad mee weet. Een buzzerbeatende driepunter van Deividas Kumelis voor 66-54 bezorgt de kwartstand toch bij Aris Leeuwarden.

© André Rump
© André Rump

The Hammers beginnen wel fel aan het slotkwart. Nigel van Oostrum schreeuwt het uit na zijn driepunter. Sherron Dorsey-Walker geeft vervolgens twee secure assists op Noah Dahlman. Nick Masterson sputtert nog even tegen met een hernieuwde driepunter, maar als Kaza Kajami-Keane het gaspedaal nog even intrapt, loopt het verschil op naar 27 punten bij 86-59. Het publiek is enthousiast, mede door dunks van Kayel Locke en Sherron Dorsey-Walker.

Freek Vos legt nog twee balletjes binnen. Wat slordigheden leiden tot wat Friese scores met onder meer een tweetal dunks van Craig Osaikhwuwuomwan. De Zwolse jeugd verzorgt het slotakkoord: Bart van Schaik geeft de assist en Jerom Oude Aarninkhof is trefzeker vanuit de hoek voor een laatste afstandsknaller. Donderdag wacht om 20.00 uur In Leeuwarden wedstrijd twee in deze kwartfinale. Landstede Basketbal lijkt er klaar voor.

Punten:
Noah Dahlman 24; Kayel Locke en Kaza Kajami-Keane 19; Sherron Dorsey-Walker 8; Freek Vos 6; Ralf de Pagter 5; Nigel van Oostrum en Jerom Oude Aarninkhof 3; Olaf Schaftenaar 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws