Landstede krijgt geen vat op Stroitel Minsk

| 11-12-2013

Landstede Volleybal heeft woensdagavond de eerste van twee wedstrijden tegen het Wit-Russische Stroitel Minsk verloren. De ploeg van coach Redbad Strikwerda kreeg in het eigen Landstede Sportcentrum geen poot aan de grond in het duel om de Europese Challenge Cup: 0-3 (19-25, 19-25 en 12-25). “Wat ging er fout? Goede vraag. Er ging in ieder geval weinig goed”, stelt een teleurgestelde Mark van Lenthe kort na afloop van de wedstrijd.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De Zwollenaren kwamen in de eerste set goed uit de startblokken en namen een 4-3 voorsprong, maar in het restant van het duel dicteerden de bezoekers uit Wit-Rusland. Via 4-9 en 9-19 ging de eerste set met 19-25 naar Minsk. “Zelfs in de side-out hadden we de grootste moeite om het punt te pakken, mede door het ijzersterke blok van Minsk. Op een gegeven moment hadden ze bij elke aanval van onze kant een tweemansblok in de lucht hangen”, analyseert Van Lenthe, die steeds de boomlange Siarhei Busel (2.07 meter) voor zich op zag duiken. In de tweede set probeerde Strikwerda met onder andere invaller Steven Eertman wat te forceren, maar ook hij kon het tij niet keren. “Wij waren gewoonweg niet bij machte om het degelijke spel van Stroitel Minsk te ontregelen”, zegt middenman Mark van Lenthe.

Na twee keer 19-25 ging de derde set met nog grotere cijfers verloren: 12-25. “Heel zuur. En nu kun je zeggen dat zij veel beter waren, maar ik heb het gevoel dat wij ze ook in een zetel hebben gezet. Wij creëerden immers wel kansen, alleen werden ze niet verzilverd”, aldus Van Lenthe, die nog even niet moet denken aan de return in Minsk. “We spelen eerst zaterdag tegen Rivo Rijssen, dus er is niet veel tijd om deze dreun te verwerken. En dat is misschien maar goed ook.” In Wit-Rusland moet Landstede Volleybal volgende week woensdag met 0-3 of 1-3 zien te winnen om een golden set uit het vuur te slepen. “Op basis van deze wedstrijd is dat niet realistisch. Laten we daar eerst maar eens proberen te winnen.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Mark van Lenthe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws