Landstede grijpt finaleticket in Doetinchem

| 08-04-2015

Landstede Volleybal heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek in de finale van de play-offs om de landstitel. Het team van coach Redbad Strikwerda won in Doetinchem ook het tweede duel tegen Wenters Sports Orion. Na de 3-1 thuiszege zegevierden de Zwollenaren opnieuw in vier sets: 1-3 (27-29, 22-25, 25-22 en 22-25). Wie Landstede in de finale (best of five) treft wordt pas zaterdagavond bekend.

© Supportersvereniging Landstede Volleybal

Namens Landstede Volleybal begonnen Frank Lubberts, Wessel Blom, Fabian Dossett, Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Steven Eertman en libero Frits van Gestel aan de wedstrijd. En deze heren maakten er een spannende openingsset van. Dankzij een ace van Tom van den Boogaard kwamen de Zwollenaren nog wel op een 0-1 voorsprong, maar al snel nam Orion het initiatief over. “Orion stond eigenlijk het grootste gedeelte van de set voor, maar wij knokten ons met goed volleybal sterk terug”, vertelt Landstede-captain Frank Lubberts, die Steven Eertman in de beslissende fase van de set enkele belangrijke punten zag scoren. Mede daardoor pakte Landstede alsnog de set: 27-29.

“Het winnen van die eerste set was wel lekker voor het gevoel”, stelt Lubberts, die niet het idee had dat Orion zich daarna gewonnen gaf. “Dat heb ik niet gemerkt en daar is het ook absoluut de ploeg niet naar. Zij bleven vechten voor hun laatste kans.” Dat bleek in het restant van de wedstrijd. Landstede Volleybal moest vol aan de bak om de tweede set binnen te slepen: 22-25. “Wij speelden een stuk minder stabiel dan afgelopen zaterdag, maar dat gold eigenlijk ook voor Orion.” De stand schommelde constant op en neer. “Beide ploegen sloegen meerdere malen een gaatje van zo’n vijf punten, maar dat was zeker geen garantie voor setwinst. Het publiek genoot er daarentegen wel van”, zegt Frank Lubberts.

© Supportersvereniging Landstede Volleybal

Doordat Wenters Sports Orion de derde set met 25-22 wist te winnen, mocht het thuispubliek nog even hopen op een overwinning. Maar de formatie van Strikwerda hield in de vierde set het hoofd koel. “In de derde set kwamen we nog knap dichtbij, al ging die terecht naar Orion. In de vierde set hadden we ons spel gelukkig weer op orde en stelden daarin de overwinning veilig”, aldus Frank Lubberts, die nog niet weet welke ploeg er zaterdag 18 april naar Zwolle komt voor het eerste finaleduel om de landstitel. Draisma Dynamo wist woensdagavond immers met 3-1 te winnen van Abiant Lycurgus, waardoor die twee ploegen zich op kunnen gaan maken voor een derde beslissende wedstrijd in Groningen. Informatie over de kaartverkoop voor de finale volgt dan ook zeker niet eerder dan zaterdagavond.

Landstede Volleybal, Volleybal, Frank Lubberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws