Landstede dwingt ticket af naar Moskou

| 20-11-2014

De volleyballers van Landstede Volleybal mogen zich op gaan maken voor een trip naar Moskou. Na de 3-0 thuiszege wist de ploeg van coach Redbad Strikwerda donderdag ook het uitduel tegen MOK Rovinj overtuigend met 0-3 (17-25, 10-25 en 14-25) te winnen. Daarmee heeft de Zwolse formatie een ticket afgedwongen voor de achtste finales van de strijd om de Europese CEV Cup. De gedroomde tegenstander is dan Dinamo Moskou, een team met spelers van absolute wereldklasse.

In het schilderachtige Istrië startte coach Strikwerda de tweede confrontatie met MOK Rovinj met captain Frank Lubberts, Wessel Blom, Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Fabian Dossett, Dennis Borst en libero Frits van Gestel. Deze heren maakten meteen duidelijk waarvoor Landstede Volleybal naar Kroatië was afgereisd. Via 1-5, 7-11 en 14-21 werd de openingsset met 17-25 binnen gehaald. In de tweede set bleven de Zwollenaren oppermachtig en kwamen eigenlijk geen moment in de problemen. Het resulteerde in setwinst met duidelijke cijfers: 10-25. “Goed voor een appeltaart”, zegt assistent-coach Thijs van Noorden met een brede grijns op zijn gezicht. “In de nationale competitie krijgen de spelers een appeltaart als ze de tegenstander onder de tien punten houden, maar Europees volstaat tien punten ook. Dat zijn leuke dingen”, aldus Van Noorden, die - in samenspraak met Strikwerda - besloot om in de derde set Steven Eertman, Sandor van Straten, Stijn Held en Willem-Maarten Heins binnen de lijnen te brengen. Alleen Jake Wiens bleef aan de kant.

In de derde set spartelde MOK Rovinj in de beginfase nog even tegen en kwam op een 2-0 voorsprong, maar daarna was de koek bij de Kroaten op. Via 3-3 en 9-14 eindigde de set in 14-25 en daarmee de wedstrijd in 0-3. Tot groot enthousiasme van negen fanatieke supporters van de Zwolse supportersvereniging, die met een busje naar Rovinj waren afgereisd en de gehele wedstrijd voor een mooie sfeer zorgden. “We hebben het denk ik nog beter gedaan dan twee weken geleden, dus een prima wedstrijd”, stelt Van Noorden, die - net als de spelers - uitkijkt naar de wedstrijden tegen Dinamo Moskou. “Dat is echt cool, dat doet mij wel wat. Zelf heb ik een keer met Jong Oranje tegen Jong Rusland gespeeld en er spelen nu nog wat van die jongens bij Dinamo, dus dat wordt leuk.”

Kort na de wedstrijd kon ook Tom van den Boogaard zijn geluk niet op. “Wij waren op alle fronten beter. We hadden goede servicedruk en de passing was op orde, dus we kunnen ons op gaan maken voor Moskou. Daar heb ik heel veel zin in. Dat wordt super gaaf”, weet Van den Boogaard. Ploeggenoot Willem-Maarten Heins verwacht in Moskou echter een compleet ander duel dan in Rovinj. “Nu speelden wij tegen de jongens, maar tegen Dinamo Moskou zijn de rollen omgedraaid. Zij beschikken over gigantisch goede spelers. Iedereen heeft het over de Italiaan Ivan Zaytsev, één van de beste spelers ter wereld. Maar daarnaast hebben ze nog de nodige topvolleyballers.” Daarmee doelt hij op onder meer de Amerikaanse Maxwell Holt en de Russische internationals Artem Ermakov, Sergey Grankin en Alexey Obmochaev. Grankin en Obmochaev kregen op de Olympische Spelen van Londen in 2012 een gouden medaille omgehangen. “Geweldig om tegen te mogen spelen. Een droom die uitkomt.” Het uitduel tegen Dinamo Moskou wordt gespeeld in de eerste week van december. Twee weken later volgt de return in het Theater van de Sport in Zwolle.

Landstede Volleybal, Volleybal, Thijs van Noorden, Willem-Maarten Heins, Tom van den Boogaard

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws