Landstede bindt Prins/VCV aan zegekar

| 14-02-2016

Landstede Volleybal heeft zondagmiddag ook haar negende officiële wedstrijd in 2016 winnend afgesloten. De ploeg van coach Redbad Strikwerda boekte in het eigen Landstede Sportcentrum een duidelijke 3-0 (25-19, 25-19 en 25-23) competitiezege op Prins/VCV en lijkt daarmee klaar voor de Final Four van volgende week in Almere. In de halve finale van de beker treft Landstede zaterdag 20 februari topdivisionist Peelpush. De winnaar speelt een dag later de finale tegen Abiant Lycurgus of Draisma Dynamo.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Nadat de Landstede-spelers - in het kader van Valentijnsdag - rozen hadden uitgedeeld aan dames op de tribunes ging de wedstrijd van start. Met spelverdeler Frank Lubberts, Nico Manenschijn, Tom van den Boogaard, Steven Eertman, Stijn van Schie, Jairo Hooi en libero Frits van Gestel in de basis werd al snel een gaatje geslagen. Mede dankzij goed serveerwerk van Manenschijn stond het na acht punten 6-2 in het voordeel van de Zwollenaren. De bezoekers uit Veenendaal bleven vervolgens in het spoor, maar waren niet in staat om de reeds opgelopen schade te herstellen: 25-19. Dit tot tevredenheid van Strikwerda, die er echter niet gerust op was. “Na de eerste set zei ik tegen Thijs van Noorden: Ik vertrouw het hier voor geen cent. De tegenstander loopt maar wat te klooien, maar gaat nog terug komen in deze wedstrijd. Zij zijn nog lang niet klaar met ons”, aldus Strikwerda.

En de Landstede-coach kreeg gelijk. Landstede Volleybal nam in de tweede set een 8-2 voorsprong, maar even later stond het plots 9-9. Prins/VCV toonde veerkracht, maar de thuisploeg bleef op de juiste momenten bij de les en hengelde uiteindelijk ook de tweede set met 25-19 binnen. In het derde bedrijf kregen Rowan van Vreede en Dennis Borst nog de nodige speeltijd. Zij vervingen respectievelijk Frank Lubberts en Steven Eertman. In tegenstelling tot de eerste twee sets ging de derde set lang gelijk op. Pas in de laatste fase werd het pleit beslecht. Via 20-20 eindigde de set in 25-23 in het voordeel van de Zwollenaren, die zich nu dus volledig kunnen focussen op de Final Four van volgende week in Almere.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws