Landstede Basketbal zegeviert opnieuw

| 01-04-2018

Landstede Basketbal heeft Eerste Paasdag een goede zege geboekt op Aris Leeuwarden. Aan het einde van de wedstrijd, die de Zwollenaren van begin tot eind controleren, staat er een 88-66 eindstand op de borden. “Bij vlagen heb ik genoten van mijn ploeg. De ploeg groeit. Tegen Donar kunnen we nu laten zien hoe ver we zijn”, stelt Landstede-coach Herman van den Belt na afloop.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De aanvangsfase is nog wat stroef. Beide ploegen grossieren in turn overs. De scores aan Zwolse zijde komen alleen van center Noah Dahlman. Dan wordt het kwaliteitsverschil snel zichtbaar. Terwijl de Leeuwarders blijven worstelen, staat het Zwolse vizier ineens op scherp: Ralf de Pagter en Jordan Gregory halen snel en genadeloos de trekker over. Weerwerk vanuit Leeuwarden volgt wanneer Jeroen van der List het veld betreedt. Met zijn lengte en fraaie stijl is hij een gevaar voor de Zwolse verdediging. Opvallend is verder dat Aris-sterspeler Emile Blackman in de eerste helft slechts een kleine drie minuten binnen de lijnen te bewonderen valt.

De Landstede-trein dendert intussen door. Olaf Schaftenaar toont zijn specialiteit en Jordan Gregory laat zien dat hij niet alleen goed kan schieten, maar ook goede assists kan geven. Freek Vos profiteert en het is na tien minuten 22-12. In het tweede kwart trekken Olaf Schaftenaar en Sherron Dorsey-Walker vanachter de driepuntlijn de trekker over, maar de passes van Nigel van Oostrum op Franko House en Noah Dahlman zijn minstens even fraai. Aris Leeuwarden geeft aanvallend tegenwicht via de slimme Jeroen van der List en via Niels Bunschoten, die van heel ver, heel fraai treft. Niet veel later reageert Jordan Gregory namens de thuisploeg. Hij ramt een driepunter door de ring. De 45-29 ruststand staat gebeeldhouwd op het scorebord.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na de thee start Landstede wederom wat slordig. Het momentum ligt even bij Aris. Nathaniel Musters, Leroy Peterson en Niels Bunschoten scoren en David Michaels blockt Noad Dahlman nog eens klinisch. Herman van den Belt overweegt een time-out, maar dan schiet Jordan Gregory opnieuw een driepunter binnen. Van den Belt wuift de time-out-aanvraag weg en Mike Schilder en Olaf Schaftenaar rammen nieuwe driepunters door de ring. Het tempo gaat omhoog en de schotaccuratesse neemt toe: twee driepunters van Jordan Gregory en eentje van Mike Schilder illustreren dit. Daarvoor klapt het publiek, maar datzelfde publiek juicht omdat Freek Vos coast-to-coast gaat en voor 71-47 zorgt.

In het slotkwart is het allemaal weer wat slordig. Emile Blackman krijgt nog enige speelminuten, maar zal hier niet met plezier op terugkijken. In twee opeenvolgende aanvallen krijgt hij een block shot tegen van achtereenvolgens Noah Dahlman en Freek Vos. De driepunter van Jeroen van der List kan weer wat vreugde brengen, maar als Blackman pardoes de bal in de handen van Dahlman passt - die afrondt en de verkregen bonus vrijeworp verzilvert - weigert hij de bemoedigende toegestoken hand. Een drietal Leeuwarder driepunters bezorgen de Friezen de minimale winst in het slotkwart. De laatste score is na een assist van Mike Schilder voor de positief agressieve Freek Vos, die de 88-66 eindstand op het bord zet.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Noah Dahlman 18; Jordan Gregory 16; Olaf Schaftenaar 13; Ralf de Pagter 10; Freek Vos en Sherron Dorsey-Walker 9; Mike Schilder 8; Franko House 4; Lenno Witteveen 1.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws