Landstede Basketbal zegeviert in Limburg

| 10-03-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond de uitwedstrijd bij Basketball Academie Limburg (BAL) winnend afgesloten. De Zwolse ploeg had moeite om de tegenstander echt van zich af te schudden, maar in het laatste kwart werd het verschil definitief gemaakt: 57-67. “We hebben genoeg goede dingen gedaan voor een overwinning”, concludeert coach Herman van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Landstede was vooraf een gewaarschuwd, want eerder dit seizoen hadden de Zwollenaren in Weert alle moeite om BAL te verslaan. Overtime was destijds nodig om een beslissing te forceren, maar zover kwam het ditmaal niet. Toch kreeg Landstede Basketbal het lang niet voor elkaar om de tegenstander van zich af te schudden, vooral omdat aanvallend de beloning uitbleef. Na het eerste kwart was er een achterstand van twee punten (15-13), maar die werd nog voor rust teniet gedaan. Mede door scores van Franko House, Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker was het aan einde van het tweede kwart 27-35. “Alle percentages waren lager dan normaal. Twee punten, drie punten, vrije worpen. We kregen 27 vrije worpen en maakten er 18. Dat ligt normaal hoger”, vertelt Van den Belt.

Het had tot gevolg dat BAL ook in het derde kwart hoop hield op een goed resultaat, mede omdat Landstede de voorsprong even uit handen gaf. Met nog een dikke twee minuten in het derde kwart werd het 44-43, maar daarna kregen de Zwollenaren het toch voor elkaar om het verschil te maken. Aan het einde van het derde kwart was het 46-50 en in het slotkwart liep Landstede weg naar een marge van tien: 57-67. “Verdedigend was het op orde, maar zij hadden 24 keer balverlies en wij twaalf keer. Dan moet je eigenlijk met 34 punten verschil winnen. Maar goed, we kwamen voor twee punten en die hebben we gepakt. Dat is het goede nieuws”, aldus Van den Belt.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Franko House 20; Jordan Gregory 13; Noah Dahlman 12; Sherron Dorsey-Walker 9; Freek Vos 4; Olaf Schaftenaar 3; Ralf de Pagter, Mike Schilder en Nigel van Oostrum 2.

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws