Landstede Basketbal wint in vol Theater

| 20-09-2018

Landstede Basketbal heeft donderdagmiddag in een goed gevuld Theater van de Sport met 80-66 gewonnen van Den Helder Suns. De Zwolse spelers hadden in de afgelopen week de studenten van Landstede persoonlijk uitgenodigd voor het oefenduel in eigen huis en die studenten gaven massaal gehoor aan de oproep.

© André Rump
© André Rump

Beide teams treden bepaald niet op volle oorlogssterkte aan. De Luxemburgse international Alex Laurent ontbreekt bij de gasten, terwijl aan Zwolse zijde de lange mannen Olaf Schaftenaar, Kevin Bleeker en Noah Dahlman aan de kant blijven. Verheugend is dat de Canadese guard Kaza Kajami-Keane zijn debuut maakt. Na een vlucht vanuit Zuid-Amerika is de spelverdeler nog niet okselfris, maar hij toont wel meteen zijn klasse.

De Canadees strooit met fraaie passes en zijn drives naar de basket zijn dodelijk effectief. Niet elke bal komt even precies aan, omdat de spelers en hij nog aan elkaar moeten wennen. Ook de gevestigde spelers passen soms naar plaatsen waar geen medespeler te vinden is. Via 26-22 is het rust bij 42-37. Dat zal de Heldenaren matig bevallen, want met een krappe twee minuten op de klok stond het nog 31-35. Toen kwam Keane en schoot vervolgens Sherron Dorsey-Walker een driepunter vanuit de hoek.

© André Rump
© André Rump

In de tweede helft is het allemaal wat slordiger. De vele trainingsuren eisen hun conditionele tol en de zorgvuldigheid neemt wat af. Dat neemt overigens niet weg dat er nog heel wat te genieten valt. Franko House ijsbeert door de defensie, Freek Vos doet dit buffelend, maar de score van de dag komt niet op een Zwolse naam. Diep vanaf de eigen helft vliegt een driepunter door de ring. Het is 59-53. Een drietal jongeren probeert in de kwartpauze deze prestatie te herhalen, maar dat lukt hen niet, zodat de prijs nog even in de koelkast blijft.

Landstede Basketbal loopt uit naar een veilig lijkende twaalf punten voorsprong, maar de Heldenaren knokken zich terug tot vijf, mede namens een hele slordige balinname. Dan is het welletjes. Nog even gaat de gaskraan open, waarna het bij een stand van 80-66 einde oefening is.

Punten:
Franko House 23; Sherron Dorsey-Walker 14; Nigel van Oostrum 13; Kaza Kajami-Keane 9; Ralf de Pagter 9 (16 rebounds); Mike Schilder 6; Bart van Schaik 3; Freek Vos 3

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws