Landstede Basketbal wint in Leeuwarden

| 10-02-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond de stijgende lijn van de afgelopen weken doorgetrokken en opnieuw een overwinning geboekt. Op bezoek bij Aris Leeuwarden kwam de ploeg van coach Herman van den Belt geen moment in de problemen en zegevierde met 73-85. Jordan Gregory tekende tegen zijn oude club voor maar liefst 26 punten.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

“Met goede energie en een goede mindset hebben we een constante wedstrijd gespeeld”, analyseert Mike Schilder, die - net als afgelopen donderdag tegen Rotterdam - weer aardig op dreef was. “Zeker in de eerste helft kon ik een paar keer lekker agressief doorkomen. En ik denk dat wij de bal goed rond lieten gaan, waardoor Leeuwarden defensief veel moest bewegen. Daar hebben wij aanvallend prima van geprofiteerd. En verdedigend maakte ik een aantal juiste beslissingen, waardoor ik al met al een bijdrage heb kunnen leveren aan deze knappe overwinning”, stelt Schilder, die opponent Jeroen van der List sterk aan de wedstrijd zag beginnen. Hij maakte in de eerste tien minuten dertien van de zeventien Friese punten, maar kon niet voorkomen dat Landstede Basketbal het openingskwart won: 17-20.

In het tweede kwart wisten de Zwollenaren de druk op de Aris-spelers flink op te voeren. Via Jordan Gregory, Mike Schilder en Noah Dahlman liep Landstede uit naar een 21-37 voorsprong. Niet veel later bepaalde Ralf de Pagter de ruststand op 29-45 en direct na de onderbreking tilden Jordan Gregory en Franko House het verschil zelfs naar twintig punten (29-49). In de fase daarna liet de Zwolse ploeg de touwtjes defensief iets vieren, maar Aris Leeuwarden kwam niet heel veel dichterbij. Bovendien bleven Gregory en Dahlman aanvallend scherp. In de laatste minuten van het derde kwart loodsten zij hun ploeg naar een comfortabele 49-70 voorsprong.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Namens Aris Leeuwarden deden Jeroen van der List en Emile Blackman in het slotkwart nog wel iets terug, maar spannend werd het duel niet meer. Met twee driepunters gooide Sherron Dorsey-Walker de wedstrijd definitief in het slot: 56-76. Bij een stand van 62-83 leken de gedachten van de Landstede-spelers langzaam af te dwalen naar het bekerduel van aanstaande dinsdag op bezoek bij Donar. Aris Leeuwarden profiteerde optimaal en hield de schade daardoor beperkt: 73-85. “De slotfase was een minpuntje, maar we kunnen positief terug kijken op de afgelopen weken. We hebben een mooie reeks neergezet”, aldus Mike Schilder, die met vertrouwen uitkijkt naar de komende drie ontmoetingen met Donar.

Punten:
Jordan Gregory 26; Franko House 17; Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker 12; Mike Schilder 9; Ralf de Pagter 7; Freek Vos 2.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws