Landstede Basketbal wint in Dordrecht

| 07-10-2018

Landstede Basketbal is zondagmiddag goed begonnen aan de competitie. Op bezoek bij nieuwkomer Dutch Windmills in Dordrecht behaalt de ploeg van coach Herman van den Belt op overtuigende wijze haar eerste overwinning. Nooit komen de Zwollenaren in de problemen en winnen met 64-78.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Het veld in Sportboulevard Dordrecht geeft een overweldigend aantal lijnen te zien, waar beide partijen het gedurende de wedstrijd wel wat lastig mee hebben. Regelmatig staat een speler buiten de rode lijnen, die de grenzen van het veld markeren. Onder aanvoering van de nieuwe point guard Kaza Kajami-Keane starten The Hammers vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. De Dordtenaren openen met attractief, agressief en aanvallend spel, met een driepunter van Floris Versteeg en een dunk van Shavon Coleman.

De Canadese Kajami-Keane antwoordt met drie prachtige drives. Voor rust werkt hij tegen honderd procent af en komt tot zestien punten. Als de Dordtse storm gaat liggen, volgen Zwolse driepunters van Sherron Dorsey-Walker en Mike Schilder. De pijlsnelle Alec Wintering sputtert nog even tegen, maar na tien minuten is het 18-23 met een grandioos block shot van Kevin Bleeker als puntje op de i.

In het tweede kwart gaat Landstede Basketbal gedegen door. De passing is snel en accuraat, waarna eenvoudige scores volgen van Franko House en Kevin Bleeker. Inmiddels is duidelijk dat Dutch Windmills scorende diepte mist in het team: Alec Wintering, Jito Kok en Shavon Coleman scoren en verder is het sprokkelen geblazen. De diepte zit wel aan Zwolse kant: Sherron Dorsey-Walker neemt een driepunter en Ralf de Pagter scoort met zijn karakteristieke hoekshot. Na 30-35 volgt een 0-9 run en slaat Landstede Basketbal definitief een gat. Met een driepunter zet Kaza Kajami-Keane de ruststand op 31-47.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Het enthousiaste publiek ziet de Zwollenaren in het derde kwart weglopen naar een maximale voorsprong van 24 punten, als Kajami-Keane met een hernieuwde driepunter de stand op 33-57 zet. Via een buzzerbeater van Floris Versteeg en een fout van Franko House komt Dutch Windmills terug tot 40-57, maar daarna pakt Landstede Basketbal de draad weer op. Namens de thuisploeg neemt Alec Wintering steeds vaker het heft in eigen hand, maar de Zwolse formatie is gewoon een maatje te groot voor Dutch Windmills. Het is 49-66.

Het slotkwart verloopt wat moeizaam aan Zwolse zijde. Slechts twaalf punten laat Landstede bijschrijven op het scoresheet. Namens de thuisploeg scoort Jito Kok onder de borden via sprongkracht en power. Noah Dahlman antwoordt en legt ballen slim en met fraaie pirouettes binnen. De wedstrijd kabbelt naar het einde. De slimme Zwolse ploeg behaalt moeiteloos haar eerste overwinning en hoopt deze zege donderdagavond tegen Feyenoord Basketball uit Rotterdam een passend vervolg te geven. Om 19.30 start in het Theater van de Sport de eerste thuiswedstrijd van de competitie.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 21; Noah Dahlman 16; Sherron Dorsey-Walker 10; Ralf de Pagter 9; Franko House 7; Kevin Bleeker en Mike Schilder 6; Nigel van Oostrum 3

Tekst: Remco van Vliet

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Hammers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws