Landstede Basketbal wint eerste kwartfinale

| 16-01-2018

In de strijd om de nationale beker heeft Landstede Basketbal dinsdagavond de eerste van twee kwartfinalewedstrijden tegen Den Helder Suns winnend afgesloten. In Den Helder zegevierde de ploeg van coach Herman van den Belt met 69-74, waarmee de Zwolse formatie een eerste stap heeft gezet richting de halve finales. De return wordt donderdag 25 januari gespeeld in Zwolle.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Namens Landstede Basketbal begonnen Keime Helfrich, Mike Schilder, Jordan Gregory, Franko House en Noah Dahlman aan het bekerduel. En net als afgelopen zaterdag - tijdens het competitieduel in Amsterdam - bleef Olaf Schaftenaar de gehele wedstrijd aan de kant. Na een rommelige openingsfase opende Franko House de score. De Landstede-forward maakte in het eerste kwart een sterke indruk. Hij zorgde na twee rake vrijeworpen van Mike Schilder voor 0-6 en met nog twee driepunters had de Amerikaan na tien minuten spelen al tien punten achter zijn naam staan. Routinier Tjoe de Paula wist de eerste punten voor de thuisploeg te maken en dankzij bommetjes van Tom Koopman bleef Den Helder Suns in het spoor: 20-21.

In de eerste minuten van het tweede kwart kwam Den Helder voor het eerst op voorsprong en dat was voor Herman van den Belt aanleiding om een time-out te nemen. Landstede Basketbal had moeite om tot goede aanvallen te komen, terwijl het thuisteam dankbaar profiteerde van de Zwolse slordigheden. Het resulteerde in een 38-37 ruststand. Na de onderbreking kwam Noah Dahlman beter in de wedstrijd. In het derde kwart tekende hij voor een groot deel van de Zwolse productie, maar Den Helder Suns weigerde te capituleren. Met een 59-59 gelijke stand begonnen beide ploegen aan het laatste kwart, waarin House opnieuw het voortouw nam. Met twee snelle scores zorgde hij voor 59-63, maar Den Helder reageerde met een 7-0 run: 66-63.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Met nog ruim zes minuten op de klok doorbrak Landstede-coach Van den Belt de flow van de thuisploeg met een time-out. En dat niet alleen, want met twee scores van Dahlman, een driepunter van Schilder en een score van Sherron Dorsey-Walker volgde er een 0-9 run: 66-72. Het gaatje was geslagen en die klap kwam Den Helder Suns in de laatste minuten niet meer te boven. Via 69-72 bepaalde Ralf de Pagter de eindstand op 69-74, waardoor Landstede volgende week donderdag in de tweede kwartfinale in Zwolle een voorsprong van vijf punten mag verdedigen. Maar eerst wacht Landstede Basketbal komende zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Donar. Dat competitieduel begint om 14.00 uur.

Punten:
Franko House 19; Noah Dahlman 15; Jordan Gregory 11; Mike Schilder 10; Sherron Dorsey-Walker 9; Ralf de Pagter 6; Lenno Witteveen en Freek Vos 2.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws