Landstede Basketbal wint boeiend gevecht

| 22-10-2017

Landstede Basketbal heeft zondagmiddag ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Naast de aanwezige toeschouwers is de NOS spekkoper in het Theater van de Sport. In een intense, fysieke wedstrijd verslaat Landstede Basketbal naaste belager New Heroes uit Den Bosch met 72-65.

© André Rump
© André Rump

Beide ploegen hebben te kampen met de nodige blessures. New Heroes mist Kees Akerboom en Norville Carey, terwijl bij de thuisploeg Mike Schilder, Keime Helfrich en puntenmachine Noah Dahlman ontbreken. “Deze week vielen er velen om bij de training. We hebben het goed opgepakt”, zegt een glimmende Landstede-coach Herman van den Belt, die helemaal straalt als collega-coach Silvano Poropat stelt dat zijn spelers in de tweede helft niet op kunnen tegen de enorme verdedigende intensiteit die de Zwollenaren op de mat leggen. “Daarnaast blijft het aanpassen voor mij en het team. We krijgen een aantal technische fouten tegen die wel snel worden gefloten. Landstede heeft wel verdiend gewonnen. We konden de strijd niet aan”, stelt een verbaasde en verbolgen Bossche coach.

Nick Oudendag wint tegen zijn oude ploeg de sprongbal, maar het is de Zwolse formatie die scorend sterk begint. Franko House powert zich langs de Bossche verdediging en sterspeler van de dag Sherron Dorsey-Walker schiet zijn eerste van vijf driepunters binnen. Sowieso opent Landstede Basketbal sterk van afstand. Ook de tweede afstandsbom van Dorsey-Walker valt en dan kan Olaf Schaftenaar niet achterblijven: 15-8. De Bosschenaren komen onder leiding van Anthony Marshall (met fraaie assists) en Stefan Wessels (met een stapel rebounds en dunks) terug in de wedstrijd. Na een dunk van Wessels nemen de Bosschenaeren bij 17-18 voor het eerst de leiding. Mike Miklusak vergroot de voorsprong, maar de slotscore over de baseline van Dorsey-Walker doet Poropat ontploffen.

© André Rump
© André Rump

Via driepunters van Ralf de Pagter en Franko House nemen de Zwollenaren het heft weer in handen, maar aan het eind van het tweede kwart kantelt de wedstrijd. De Zwollenaren weten de ring van afstand niet meer te vinden en de Bosschenaren scoren zuinig en effectief van nabij. Ex-Zwollenaar Nick Oudendag is daarvan het lichtend voorbeeld. Als hij in de buzzer voor 33-38 zorgt, blijkt dat New Heroes inside 28 punten aantekent tegen de tien van Landstede Basketbal. In de pauze blijven de Landstede-coaches Herman van den Belt en Mark van Schutterhoef lang nazitten. Ze ontwikkelen een strijdplan dat succes zal opleveren.

Na de pauze ontpopt zich een boeiende strijd. Als eerste krijgt Zwollenaar Ralf de Pagter een opzettelijke fout tegen zich gefloten, waarna Anthony Marshall voor flopping tegen een technische fout aanloopt. Olaf Schaftenaar mag namens de Zwollenaren driemaal gratis naar de vrijeworplijn tot ontzetting van Poropat. De wedstrijd komt op kookpunt-niveau. Stefan Wessels pakt in een enkele aanval twee aanvallende rebounds, waarna Keshun Sherill met een driepunter zijn arbeid beloont voor 39-45. Daarna volgt de beslissende run in de wedstrijd. Het wordt 54-45. De ene na de andere turn over volgt in Bossche aanvallen, terwijl Dorsey-Walker en Schaftenaar driepunters door de ring laten glijden. Een driepunter van Miklusak stopt de run, maar het kwaad is geschied. Nick Oudendag kijkt met een opgelopen blessure het geheel hoofdschuddend vanaf de Bossche bank aan, terwijl Noah Dahlman applaudisserend zijn formatie naar de overwinning schreeuwt.

© André Rump
© André Rump

Na een hernieuwde driepunter van Olaf Schaftenaar volgt een aantal slordige aanvallen. De Bosschenaren grossieren na de rust in turn overs, terwijl de Zwollenaren tegen drie aanvallende fouten aanlopen. Keshun Sherill brengt met hele snelle artistieke drives New Heroes bijna naast The Hammers: 61-60. Dan blijkt de verbetenheid en teamgeest van Landstede Basketbal. Franko House en Nigel van Oostrum komen met prima scores door. De Bosschenaren moeten naar de fouten grijpen om de Zwollenaren aan de lijn te zetten. Waar de Zwollenaren vanaf de vrijeworplijn dodelijk effectief zijn, krijgt New Heroes geen bal meer door de ring. Terwijl New Heroes de eerste veer laat, is Landstede Bsaketbal nog altijd ongeslagen.

Punten:
Sherron Dorsey Walker 21; Franko House 16; Nigel van Oostrum 11; Olaf Schaftenaar en Ralf de Pagter 10; Jordan Gregory 4.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws