Landstede Basketbal verliest van Weert

| 11-02-2017

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond haar meerdere moeten erkennen in hekkensluiter BS Weert. In Limburg was het begin nog wel voor de Zwollenaren, maar na het eerste kwart was en bleef Weert de bovenliggende partij. Het leverde de thuisploeg de tweede overwinning van het seizoen op: 74-66. “Zij verdienen de zege, we hadden het onvoldoende op orde”, concludeert coach Herman van den Belt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het begin van de wedstrijd was nog duidelijk voor Landstede Basketbal. Nick Oudendag opende vanaf de vrijeworplijn het bal en vervolgens liep Landstede weg naar 0-7. Op dat moment tekende Weert voor haar eerste punten, waarna de ontmoeting meer in evenwicht kwam. Via 13-13 werd het 13-17 en aan het einde van het eerste kwart stond Landstede met 20-21 voor. De Zwolse formatie kon die voorsprong in het tweede kwart vasthouden, al bleek het lastig om echt ver weg te lopen. Mede door negen punten van Oudendag was het verschil bij rust drie punten: 33-36. “We komen 0-7 voor, dat is op zich prima. Maar daarna missen wij teveel en kantelt het. Een schotpercentage van 42 procent, dat is normaal 54 procent. We kregen overigens wel veel vrije worpen”, zegt Van den Belt.

Na de rust ging het volledig mis. BS Weert nam vanaf het eerste moment het initiatief, terwijl er aan Zwolse zijde niet veel meer lukte. Aanvallend werd er nog meer gemist, terwijl Weert de beuk erin gooide. “Zij spelen heel hard. In het begin beoordeelden de scheidsrechters het goed, maar daarna lieten ze het gaan. Dan moet je zorgen dat je scoort, maar dat deden we niet. We liepen te lang achter de feiten aan”, roept Van den Belt. Na het derde kwart stond er een 51-45 achterstand op het bord en in het vierde kwart lukte het niet om de schade nog te repareren. Het eindigde in 74-66. “Het is wat het is, morgen gaat de zon gewoon weer op, maar we moeten hier wel iets mee doen. Al met al is het een teleurstellend resultaat. Dat moge duidelijk zijn.”

Punten:
Clayton Vette 15; Nick Oudendag 13; Olaf Schaftenaar 9; J.T. Yoho 8; J.T. Tiller 8; Freek Vos 7; Mike Schilder 3; Nigel van Oostrum 3

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws