Landstede Basketbal stunt in Groningen

| 11-10-2014

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd door op bezoek bij landskampioen Donar met 74-78 te winnen. De ploeg van coach Herman van den Belt legde de basis voor die zege in de eerste helft. Halverwege stonden de Zwollenaren in Groningen met maar liefst 22 punten voor: 23-45. “We hebben in de eerste helft prima gespeeld en ze kapot gemaakt”, stelt Landstede-forward Lenno Witteveen na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In een goed gevuld MartiniPlaza met zo'n 2.000 bezoekers begon Landstede Basketbal goed aan de wedstrijd. Door scores van Joe Burton en J.T. Tiller kwam de Zwolse formatie snel op voorsprong. Belangrijker in de eerste helft waren misschien wel de driepunters van Valentijn Lietmeijer. “Valentijn gooide in de eerste helft maar liefst vier drietjes. Dat gaf ons een enorme boost”, vertelt Witteveen, die zelf niet in actie kwam. Vanaf de kant zag hij zijn ploeggenoten met een grote voorsprong de kleedkamer opzoeken. Na rust veranderde het spelbeeld echter. “Wij kwamen niet echt scherp uit de kleedkamer en hebben het onszelf nog onnodig moeilijk gemaakt.”

Donar probeerde het tij te keren, maar werd door een hoge foutenlast gedwongen om veel te wisselen. “Aan het begin van het laatste kwart hadden wij een voorsprong van veertien punten en normaal gesproken is het dan over en uit. Maar het Groningse publiek ging in het laatste kwart nog volledig achter het team staan, waardoor wij het heel lastig kregen”, aldus Witteveen, die genoot van de entourage in Groningen. “Het zat mooi vol. En hoe slecht het eigen team ook speelt, het publiek blijft altijd achter de thuisploeg staan.” De Groningers kropen in het vierde kwart dichter en dichterbij, maar het team van Van den Belt hield stand. “De laatste minuten hebben wij gecontroleerd en goed uitgespeeld”, zegt een enthousiaste Witteveen, die zich met Landstede Basketbal op kan gaan maken voor het volgende duel. Komende woensdag komt SPM Shoeters op bezoek in Zwolle. Aanvang: 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws