Landstede Basketbal sportploeg van 2016

| 04-02-2017

Landstede Basketbal is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. De formatie dankte de uitverkiezing aan een bijzonder succesvol jaar, waarin onder andere de finale van de play-offs om de landstitel werd bereikt. De basketballers versloegen tijdens de verkiezing de heren van Hockey Club Zwolle en de waterpolosters van Swol 1894.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Een grote afvaardiging van het team van Landstede Basketbal nam de prijs, overhandigd door burgemeester Henk Jan Meijer, in ontvangst. De volle zaal gaf met een daverend applaus haar blijk van waardering. Kenrick Zondervan nam namens de ploeg het woord. “We hebben het met z'n allen gedaan. Het is mooi om waardering te krijgen. Ik ben trots op dit team, wat we hebben gepresteerd is goed geweest. Hopelijk gaat het team van dit jaar ook de finale halen en dan ook echt de Nederlandse titel pakken”, aldus Zondervan.

Voor Landstede Basketbal was 2016 een historisch jaar. Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloot het team de reguliere competitie af als nummer één en daarna was het ook in de play-offs om het landskampioenschap succesvol. In de halve finale rekende Landstede in een best of seven serie op duidelijke wijze af met SPM Shoeters (4-2), waarna in de finale Donar de opponent was. De Groningers bleken uiteindelijk duidelijk met 4-1 te sterk, waardoor zij met de landstitel aan de haal gingen. Landstede Basketbal maakte zich vervolgens met een nagenoeg nieuw team op voor het nieuwe seizoen en sloot 2016 als nummer twee van de Dutch Basketball League af.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, Kenrick Zondervan, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws