Landstede Basketbal ronde verder in beker

| 18-12-2018

Landstede Basketbal heeft dinsdagavond een ticket voor de kwartfinales van het bekertoernooi in de wacht gesleept. De ploeg van coach Herman van den Belt kende in Friesland weinig problemen met Aris Leeuwarden en zegevierde overtuigend met 68-89.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Franko House opende namens de Zwolse ploeg de score en in de drie minuten die volgden liep Landstede Basketbal snel uit naar een 4-14 voorsprong. Aanleiding voor Aris Leeuwarden-coach Tony van den Bosch om vroeg in de wedstrijd een time-out te nemen. En die had effect, want de thuisploeg kwam dankzij een 15-0 run met 19-14 voor. “In die fase maakten zij de open schoten wel en wij even niet. Dat hoort bij basketbal, het blijft een spel van runs. Voor ons was het zaak om ons te blijven focussen op ons eigen spel en ons geen zorgen te maken om de stand”, reageert Landstede Basketbal-captain Nigel van Oostrum.

Een 21-19 achterstand, aan het einde van het eerste kwart, werd in het tweede kwart door Landstede Basketbal omgetoverd tot een 33-43 ruststand. De Friezen gaven zich niet gewonnen, maar de Zwollenaren kwamen na rust geen moment in de problemen. Via 50-64 eindigde het bekerduel in 68-89. “We hebben goed als een team gespeeld. De verdediging was constant en iedereen leverde een goede bijdrage”, zegt Van Oostrum, die zelf achttien punten voor zijn rekening nam. “Ik ben heel tevreden. Ik heb agressief gespeeld en mij goed gefocust op de simpele dingetjes”, aldus de captain, die uitkijkt naar het thuisduel van komende zondag tegen Aris Leeuwarden. “De laatste competitiewedstrijd van 2018. Ik heb er zin in, want wij willen het jaar goed afsluiten.”

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Nigel van Oostrum en Kaza Kajami-Keane 18; Sherron Dorsey-Walker 16; Noah Dahlman 11; Franko House 10; Mike Schilder 6; Kevin Bleeker 4; Ralf de Pagter, Olaf Schaftenaar en Freek Vos 2

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws