Landstede Basketbal op valreep naar zege

| 20-10-2016

Landstede Bastketbal heeft donderdag ternauwernood weten te winnen bij Shooters Den Bosch. Lange tijd keken de Zwollenaren tegen een achterstand aan, maar in het laatste kwart trok men toch de overwinning over de streep. Mede dankzij een drietje van Keegan Hyland in de slotminuut eindigde het duel in 69-72. “We speelden een slechte wedstrijd, maar toch is het lekker om met een overwinning af te sluiten”, stelt Mike Schilder na afloop.

© André Rump

Voor de guard van Landstede Basketbal was het een avond van thuiskomen. Zes jaar lang droeg Schilder namelijk het shirt van Den Bosch, waarna hij afgelopen zomer overstapte naar Landstede. Er volgde donderdagavond een warm onthaal. “Het was heel erg mooi om zo ontvangen te worden. Ik kreeg nog een mooie bos bloemen en een foto, heel erg leuk. Maar de overwinning maakt het natuurlijk nog mooier”, lacht Schilder. Want de guard ging met zijn nieuwe team met een zege aan de haal, al zag het daar lange tijd niet naar uit. Den Bosch was in de Maaspoort duidelijk de betere en na het eerste kwart stond de thuisploeg dan ook met 26-14 voor. “Den Bosch speelde heel agressief en er werd weinig toegelaten. Daar hadden wij het lastig mee”, vindt Schilder.

In het tweede kwart kwam daar ook weinig verandering in, al stelde Landstede Basketbal wel enigszins orde op zaken. Het kwam zelfs terug tot 28-27, maar bij rust stond Shooters toch weer met 35-29 voor. Na de onderbreking was het derde kwart duidelijk weer voor de Bosschenaren, die mede door sterk spel van Ralf de Pagter, uitliepen naar een voorsprong van wederom twaalf punten: 56-44. Gelopen koers, zou je zeggen, maar daar dacht Landstede anders over. Met ruim twee minuten te spelen was de achterstand nog maar zes punten en met negentien seconde voor de boeg pakte Landstede zelfs voor het eerst een voorsprong. Het drietje van Hyland zorgde voor de ommekeer, waarna de Zwollenaren dankzij Clayton Vette nog uitliepen naar een 69-72 zege.

“We moeten hier zeker van leren, maar toch, zoals ik al zei, is het heel erg lekker om hier met een overwinning weg te gaan. Een uitwedstrijd is nooit makkelijk en zeker niet bij Den Bosch. Toch hebben we wel gewonnen”, zegt Schilder, die zelf goed was voor twaalf punten. J.T. Tiller nam zestien punten voor zijn rekening, Clayton Vette vijftien en J.T. Yoho veertien punten. Zondagmiddag wacht het thuisduel tegen Forward Lease Rotterdam (14.00 uur). “Dat wordt weer geen makkelijke wedstrijd, maar we gaan ons goed voorbereiden. Ik heb er enorm veel zin in”, aldus Schilder.

Punten:
J.T. Tiller 16; Clayton Vette 15; J.T. Yoho 14; Mike Schilder 12; Keegan Hyland 7; Nick Oudendag 6; Nigel van Oostrum 2.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws