Landstede Basketbal mikt op donderdag

| 24-04-2012

Landstede Basketbal is er dinsdagavond niet in geslaagd om de tweede wedstrijd in de play-offs te winnen. Na de verrassende uitzege van vorige week donderdag bij Magixx Playing for KidsRights (80-86), was de formatie van coach Herman van den Belt duidelijk een maatje te klein voor het Groningse GasTerra Flames. In het Landstede Sportcentrum werd het uiteindelijk 63-78.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Groningen was vanavond beter dan wij waren”, reageert forward Arno Bunnig kort na afloop van de verloren wedstrijd. “Zij pakten meer rebounds, waren aanvallend beter en defensief stond het bij de Groningers ook goed. Wat dat betreft moet ik ze complimenteren met hun spel, maar ik denk dat wij zelf beter kunnen”, stelt Bunnig, die zo'n twintig minuten in actie kwam. “Voor ons was dit een goede krachtmeting, maar het duel van komende donderdag is natuurlijk veel belangrijker. Als we dan winnen van Magixx Playing for KidsRights dan staan we in de halve finale.”

Met het oog op de cruciale wedstrijd van donderdag in het Landstede Sportcentrum leek de Zwolse ploeg van coach Herman van den Belt dinsdagavond op een gegeven moment met de handrem erop te spelen. Arno Bunnig had dat gevoel echter niet. “Ik denk dat het gat nu wel groter was dan het werkelijke krachtsverschil tussen beide ploegen. Maar als wij de videobeelden van dit duel nog eens goed bekijken, dan moet er absoluut meer in zitten tegen deze tegenstander.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Volgende week dinsdag (1 mei) reist Landstede Basketbal af naar Groningen voor het tweede duel tegen GasTerra Flames, maar eerst wacht dus donderdagavond in Zwolle de belangrijke wedstrijd tegen Magixx Playing for Kidsrights. Aanvang: 19.30 uur. Bij winst is Landstede zeker van een plek in de halve finale en blijft het in de race voor de landstitel.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws