Landstede Basketbal op weg naar halve finale

| 17-01-2019

Landstede Basketbal heeft donderdagavond een reuzenstap gezet in de richting van de halve finales van de strijd om de nationale beker. De ploeg van coach Herman van den Belt wist in Weert de eerste van twee confrontaties met Basketball Academie Limburg met liefst 59-103 te winnen.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwollenaren kwamen in Limburg als een komeet uit de startblokken, want na zo’n vijf minuten spelen stond er al een 2-21 voorsprong voor Landstede Basketbal op het scorebord. “Je zag duidelijk dat iedereen er klaar voor was. Van onze eerste tien aanvallen resulteerde er maar één in geen score”, analyseert Landstede-coach Herman van den Belt, die alle spelers veel speelminuten gaf. “Iedereen heeft minimaal dertien minuten gespeeld. Alleen Nigel van Oostrum heeft ruim 32 minuten gemaakt en de rest zat tussen de dertien en 23 minuten. Dus we hebben goed door gewisseld.”

Basketball Academie Limburg had duidelijk geen antwoord op de aanvalsdrang van Landstede Basketbal. Beide ploegen gingen rusten met een 25-60 tussenstand. Kaza Kajami-Keane tekende namens de Zwollenaren voor de meeste punten: 22. Sherron Dorsey-Walker kwam tot een totaal van twintig punten. “Wij hebben veel balverlies afgedwongen en iedereen heeft een goede bijdrage geleverd”, aldus Van den Belt, die blij is met het resultaat en het feit dat de halve finale lonkt. “Jazeker. Over twee weken is de return, maar komende zondag staat het volgende competitieduel weer op het programma.” De tegenstander in het Landstede Sportcentrum is dan Feyenoord Basketball. Aanvang: 14.00 uur.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Kaza Kajami-Keane 22; Sherron Dorsey-Walker 20; Noah Dahlman 10; Mike Schilder 9; Kevin Bleeker en Freek Vos 8; Olaf Schaftenaar 6; Nigel van Oostrum, Ralf de Pagter, Bart van Schaik en Jerom Oude Aarninkhof 5

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws