Landstede Basketbal knokt zich naar 1-1

| 11-05-2019

In een roodgekleurde Maaspoort slaagt Landstede Basketbal er zaterdagavond in om direct terug te slaan. Na de thuisnederlaag van afgelopen donderdag, ontspint er zich in Den Bosch een waar gevecht en knokken de Zwollenaren zich naar een 67-75 zege. New Heroes blijft verbouwereerd en aangeslagen achter.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De getergde Zwollenaren willen zich revancheren voor de smadelijke eerste nederlaag. Vanaf het begin is er agressie. In de basisopstelling is een plaats ingeruimd voor Kayel Locke, die een gezonde portie energie toevoegt. Sherron Dorsey-Walker schiet direct een driepunter. New Heroes komt via een driepunter van Payton Henson en een dunkje van Roel Aarts met 5-3 voor het eerst en voor het laatst aan de leiding.

Landstede Basketbal reageert koel met driepunters van Kaza Kajami-Keane en Kayel Locke, afgewisseld met een slimme ‘back door’ van Ralf de Pagter. New Heroes-coach Ivaca Skelin is genoodzaakt een eerste time-out te nemen. Het Zwolse publiek laat zich direct horen en de spelers reageren hierop. In het eerste kwart zijn de scores schaars. De ploegen zoeken elkaar fysiek op en dat gaat ten koste van de zuiverheid. Na tien minuten strijden is het 11-15.

Het Bossche publiek wil de New Heroes-spelers extra steun verlenen, maar driepunters van Olaf Schaftenaar en Mike Schilder geven zelfs een 11-21 Zwolse voorsprong. Dan toont Kayel Locke aan dat hij zijn basisplaats heeft verdiend: er volgt een fraaie rainbow, een buzzerbeatende driepunter, een zorgvuldig midrange schot en ten slotte een knallend block shot op Nick Oudendag. De verdedigende kracht van Locke zorgt ervoor dat de aanvalsdreiging van Jonathon Williams wordt geminimaliseerd.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

The Hammers zijn agressiever, maar verliezen aan het eind van het tweede kwart even de grip. Routinier Stefan Wessels stelt zich slim op en verzilvert twee aanvallende rebounds en helpt zijn ploeg terug van 15-32 naar 33-38. Daar is Kaza Kajami-Keane ook mede voor verantwoordelijkheid. Zijn hart overwint even het hoofd en hij gaat de laatste aanval te vroeg aan. Na een mislukte balinname legt Stefan Wessels de ruststand vast.

Even is er de vrees dat New Heroes doordrukt zoals in de afgelopen wedstrijden, maar de Zwollenaren tonen karakter. Kaza Kajami-Keane heeft een loepzuivere driepunter, pakt een aanvalsrebound en krijgt nog een bonusvrijeworp extra. Daarna verzilvert ook Noah Dahlman een aanvalsrebound. Ongelukkig is echter het moment waarop Williams een enkele keer wel doorkomt en New Heroes opnieuw balbezit krijgt vanwege een persoonlijke fout elders op het veld. Payton Henson knalt uit het balbezit een bom binnen.

Landstede Basketbal loopt uit naar 41-54, maar weer toont New Heroes aan niet te willen opgeven. Vernon Taylor en Keshun Sherrill staan eindelijk aan en de voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. Via twee vrijeworpen legt Noah Dahlman de kwartstand vast op 53-58. Er ontstaat een prachtig basketbalgevecht. De toch al intense verdediging wordt nog harder en feller. Na een steal legt Vernon Taylor de 63-63 tegen het bord. De zaal ontploft en de spelers kunnen elkaar amper horen in het veld. Noah Dahlman blijft ijzig kalm en Sherron Dorsey-Walker toont leiderschap. Hij schiet de tent stil met een droge driepunter voor 63-68.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Bossche Amerikanen kiezen voor hun eigen heldenbasketbal: Vernon Taylor en Keshun Sherrill eisen de bal en schieten van heel ver met meestal negatief succes. Nee, dan kun je beter Sherron Dorsey-Walker om een boodschap sturen. Hij zet rustig een aanval op en schiet opnieuw een fraaie driepunter binnen voor 65-71. In de laatste minuut speelt de Zwolse ploeg de wedstrijd cool uit. Dinsdag wacht wedstrijd nummer drie om 19.30 uur in Zwolle. Wie komt er op matchpoint?

Punten:
Kaza Kajami-Keane 25; Noah Dahlman 14; Sherron Dorsey-Walker 12; Kayel Locke 10; Mike Schilder 5; Olaf Schaftenaar 3; Nigel van Oostrum, Ralf de Pagter en Kevin Bleeker 2

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws